Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μεσαιωνικό πανηγύρι στην Λεμεσό


Πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στην περίοδο του Μεσαίωνα θα βρεθούν όσοι παρευρεθούν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στο Μεσαιωνικό πανηγύρι που οργανώνει ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος καλεί όλους να μασκαρευτούν με μεσαιωνικές αμφιέσεις.
 
Η όλη εκδήλωση αρχίζει στις 18:30 με την άφιξη του βασιλιά και της βασίλισσας με τη λέμβο του 27ου συστήματος ναυτοπροσκόπων, στην αποβάθρα της Αρχής Λιμένων, δίπλα από το παλιό λιμάνι. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα, συνοδευόμενοι από τη φρουρά τους, πιστούς, άλογα γαϊδούρια, λαμπαδηφόρους και τυμπανιστές, θα κατευθυνθούν προς το Μεσαιωνικό Κάστρο και από εκεί θα καταλήξουν στην πλατεία της Α` Δημοτικής Αγοράς.
 
Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου, Γιάννης Αρμεύτης, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αρχίσει γύρω στις 20:00 με μεσαιωνική χορογραφία και συναυλία με μεσαιωνικά τραγούδια.
 
Το όλο σκηνικό θα περιλαμβάνει επιδείξεις ξιφασκίας, επιδείξεις με φωτιές και παράσταση ξυλοπόδαρων και ζογκλέρ, ενώ εντός της Α` Δημοτικής Αγοράς θα πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα και χειροτεχνίες, θα σερβίρονται μεσαιωνικά εδέσματα και δωρεάν κουμανδαρία.
 
Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης με γαϊδουράκια και άμαξες και να φωτογραφηθούν σε μεσαιωνικό σκηνικό, ενώ θα γίνει παρουσίαση γερακιού και χρυσαετού από προσωπικό του Ζωολογικού Κήπου.
 
Επίσης, από τις 18:00 μέχρι και τις 22:00, θα λειτουργήσει παιδικό εργαστήρι στο Πολυκέντρο στην πλατεία της Α` Δημοτικής Αγοράς, με ζωγραφική, κεραμική και χειροτεχνία με μεσαιωνική θεματολογία.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/162301#sthash.YjPXnyAS.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: