Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η Μεσόγη ανησυχεί για κεραίες κινητής τηλεφωνίας


Την κοινότητα Μεσόγης επισκέφθηκε το Σάββατο 30 Αυγούστου ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του Κινήματος για να εξετάσει τα παράπονα των κατοίκων της κοινότητας λόγω της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας της ΑΤΗΚ μέσα στην κοινότητα, η οποία δημιουργεί σωρεία ανησυχιών. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν όταν η δεύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών προσπάθησε να ξεκινήσει εργασίες στον ίδιο χώρο για εγκατάσταση και δεύτερης κεραίας.


Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης γειτονιάς μαζί με τον κοινοτάρχη κ. Γιώργο Χρίστου, παρουσίασαν κατάλογο περιστατικών με καρκίνο στη γύρω περιοχή, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις ανησυχίες τους.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα Μεσόγης είχε αντιδράσει ευθύς εξαρχής στην τοποθέτηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο συγκεκριμένο κτίριο, αλλά οι ενστάσεις της δεν είχαν εισακουστεί.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί τις αρμόδιες αρχές και τις εμπλεκόμενες εταιρείες να επιδείξουν ευαισθησία και κατανόηση έναντι των ανησυχιών των κατοίκων. Έχουμε την ισχυρή άποψη ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια για εναλλακτικές λύσεις στα πλαίσια πάντα της εφαρμογής της αρχής της προφύλαξης.

Πρέπει να εξαντλούνται κάθε φορά όλες οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις και πρέπει η άποψη των τοπικών αρχών να λαμβάνεται πάντα σοβαρά υπόψη.

Καλούμε λοιπόν την ΑΤΗΚ, να μετακινήσει την κεραία κινητής τηλεφωνίας από το κτίριο στη δυτική περιοχή της κοινότητας και να τη μετακινήσει λίγα μέτρα βορειότερα εκτός της κοινότητας.

Επίσης καλούμε τις αρμόδιες αρχές να μην αδειοδοτήσουν άλλη κεραία κινητής τηλεφωνίας στο ίδιο κτίριο.

Περιμένουμε ότι οι αρχές θα επιδείξουν κατανόηση και καλή θέληση.


Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: