Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Εργαζόμενος στο νοσοκομείο Πάφου με ηπατίτιδα Γ'


Υπό διερεύνηση βρίσκεται το περιστατικό αιμορροφιλικού υπαλλήλου στο Τμήμα Διεύθυνσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΓΝ Πάφου  Σπύρο Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως το περιστατικό έγινε γνωστό στην διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στις 25 Αυγούστου ότι δηλαδή αιμορροφιλικός συνάδελφός τους πάσχει από ηπατίτιδα Γ` ενώ την Τρίτη αναμένονται τα αποτελέσματα για το αν πάσχει και από ηπατίτιδα Β`.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου δόθηκαν οδηγίες όπως οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πάφου  που ήταν σε καθημερινή επαφή με το συνάδελφό τους υποβληθούν  σε εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί – όπως είπε-  ότι κάποιο από τα μέλη του προσωπικού έχει προσβληθεί από την ασθένεια.

Στο μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκε ασθενής από τη Σιέρα Λεόνε στο ΓΝΠ με την υποψία κρούσματος Εμπολα.

Τελικά μετά από τις απαραίτητες αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής είχε προσβληθεί από μαλάρια  και νοσηλεύεται σε θάλαμο του ΓΝ Πάφου.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως εκτός από το περιστατικό του Σαββάτου το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου περιέθαλψε άλλους τρεις ασθενείς εντός του Αυγούστου που είχαν προσβληθεί από μαλάρια και αφού έτυχαν της ενδεικνυόμενης θεραπευτικής αγωγής  πήραν εξιτήριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: