Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Έφεση κατά της κράτησης έκανε ο Θ. Αριστοδήμου


Στην καταχώρηση έφεσης κατά της κράτησής του προχώρησε ο Θεόδωρος Αριστοδήμου.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Γιώργος Παπαϊωάννου επικαλέστηκε το γεγονός ότι λανθασμένα ο κ. Αριστοδήμου συνδέεται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα της εφημερίδας, η έφεση επικεντρώνεται στο γεγονός ότι λανθασμένα ο επιχειρηματίας συνδέεται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο έφεσης και για την κράτηση τα συζύγου του.
Ο ύποπτος στην υπόθεση διαχωρισμού μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εταιρεία "Aristo" μεταφέρθηκε με απόφαση των θεράποντων ιατρών του στην ιδιωτική κλινική "American Medicam Center".

Πληροφοριές αναφέρουν ότι στις 10 το πρωί της Δευτέρας ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου έλαβε σημείωμα από τους γιατρούς του Αριστοδήμου ότι ο επιχειρηματίας πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση. Ως εκ τούτου τονίστηκε στο σημείωμα ο ασθενής χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείριση στεφανιαίας νόσου. 
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, υπάρχει παραπεμπτικό για μετάβαση του ασθενή στην Αμερική, ενώ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του κ. Αριστοδήμου, ο επιχειρηματίας ουδέποτε ήταν ασθενής του Νοσοκομείου Πάφου, αλλά μπορεί σε μεταγενέστερο στάδιο να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσηλευτήριο.

Νωρίτερα το πρωί ο κος Θ. Αριστοδήμου μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Λευκωσίας, αφού παρουσίασε ψηλή αρτηριακή πίεση και δεν κατέστη δυνατό να καταθέσει.
Λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του μεταφέρθηκε εκ νέου το πρωί στο νοσοκομείο της Πάφου και από εκεί με τη σύμφωνο γνώμη των ιατρών μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία.
Ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, επρόκειτο να καταθέσει για την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων από την εταιρεία Aristo Developers, όσον αφορά σε κατηγορίες για προσπάθεια εξαπάτησης του δημοσίου.
Όσο για την 36χρονη λειτουργό των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση των παρατυπιών των οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί της Πάφου, μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
Η 36χρονη νοσηλευόταν με λιποθυμικές τάσεις στο ΓΝ Πάφου και μετά από κρίσεις πανικού που παρουσίασε και συμπτώματα κατάθλιψης κρίθηκε σκόπιμο από την θεράποντα ιατρό να μεταφερθεί στο ΓΝ Λεμεσού.
Νέα κατάθεση έδωσαν τη Δευτέρα στους Ανακριτές η σύζυγός του Θεόδωρου Αριστοδήμου καθώς και ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν το πρωί από τα κρατητήρια του νέου αστυνομικού σταθμού της Πάφου στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας σε φακέλους των αναπτύξεων στις οποίες μετείχε η Aristo. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου έχουν στα χέρια τους φακέλους 179 αναπτύξεων στις οποίες μετείχε ο όμιλος ΑΡΙΣΤΟ από το 2000 μέχρι σήμερα, από τις αρχές της εβδομάδας, όταν εξασφάλισαν διάταγμα παράδοσης των εγγράφων αυτών.
Παράλληλα, τα αρχιτεκτονικά σχέδια στα οποία βασίστηκε ο Δήμος Πάφου προκειμένου να εκδώσει την πολεοδομική άδεια για το Mall της Πάφου έχουν εξαφανιστεί από το φάκελο της συγκεκριμένης ανάπτυξης, στην οποία μετέχει ο Θεόδωρος Αριστοδήμου μέσω εταιρείας στην κοινοπραξία που έχει ανεγείρει και διαχειρίζεται το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Όπως διαπιστώνεται από τις μέχρι στιγμής προκαταρκτικές εξετάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το φάκελο της μεγάλης αυτής ανάπτυξης, η οποία δεν διαθέτει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης και κατά συνέπεια άδεια λειτουργίας, απουσιάζουν σημαντικά σχέδια του έργου.
Σημειώνεται ότι ήδη στις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου έχουν εξεταστεί καταγγελίες για καταπάτηση από την εταιρεία που έχει ανεγείρει το Mall χώρου πρασίνου προκειμένου να δημιουργηθούν πρόσθετοι χώροι στάθμευσης, ενώ εξετάζεται επίσης από την τοπική Αρχή καταγγελία που αφορά στην καταπάτηση τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετηθεί η συγκεκριμένη ανάπτυξη.
Μετά τα ευρήματα στις υποθέσεις του διαχωρισμού των οικοπέδων και στο Mall, η Νομική Υπηρεσία εξέδωσε και νέο διάταγμα με το οποίο ο Δήμος καλείται να παραδώσει όλους τους φακέλους, όλων των αναπτύξεων όχι μόνο του ομίλου ΑΡΙΣΤΟ αλλά και εταιρειών που ο Θεόδωρος Αριστοδήμου μετέχει ή κατέχει οποιαδήποτε θέση, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει σχετική έρευνα στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και στους φακέλους χιλιάδων αναπτύξεων.



Newzup 

Δεν υπάρχουν σχόλια: