Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Δύο αστυνομικοί στην Λεμεσό εργάζονταν και για Ρώσο επιχειρηματία



Δύο αστυνομικοί στη Λεμεσό υπέβαλαν πρόσφατα παραίτηση, μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας ότι ο ένας τουλάχιστον, εργαζόταν για λογαριασμό Ρώσου επιχειρηματία.

Εδώ και ένα μήνα περίπου, είχαν δοθεί πληροφορίες στις Αρχές ότι δύο μέλη της Αστυνομίας που υπηρετούσαν σε διαφορετικά πόστα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, πρόσφεραν προστασία σε Ρώσο που διέμενε στην πόλη.

Μάλιστα ο ένας που κατείχε υπηρεσιακό όπλο, φέρεται να συνόδευε τον Ρώσο σε τακτά διαστήματα. Αυτός υπέβαλε αίτημα και βρισκόταν με άδεια άνευ απολαβών από την Αστυνομία, όχι όμως για τον σκοπό που ζήτησε. Ο δεύτερος αστυφύλακας θεάθηκε απλά να τον συνοδεύει.

Μετά τη λήψη των πληροφοριών αυτών αμέσως δόθηκαν οδηγίες για τη διερεύνησή τους και όντως φάνηκε πως ο ένας τουλάχιστον συνόδευε τον αλλοδαπό.

Τότε, σύμφωνα με ενημέρωση του «Φ» από την Αστυνομία, οι δύο κλήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα στοιχεία που υπήρχαν. Αυτοί ανέφεραν ότι έτσι κι αλλιώς είχαν σκοπό να παραιτήθουν από την Αστυνομία, όπως και έπραξαν.

Τώρα τα δύο πρώην μέλη του Σώματος έβγαλαν τη στολή και έτσι δεν διεξάγεται εναντίον τους καμία έρευνα. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ», αν οι δύο είχαν πρόθεση να αποχωρήσουν από την Αστυνομία, έπρεπε να το πράξουν και μετά να αναλάβουν καθήκοντα αλλού, όχι ενόσω ήταν ακόμα στην υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή υπάρχει και φωτογραφικό υλικό που δείχνει τη δραστηριότητα των δύο πρώην αστυφυλάκων.

Πάντως θέση της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι πως τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές και όποιος θέλει ν’ ασχολείται με οτιδήποτε άλλο να το πράττει εκτός Αστυνομίας και αφού βγάλει τη στολή.



http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/216989/astynomikoi-ergazontan-kai-gia-roso-epicheirimatia#sthash.fwermF24.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: