Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μέρα παραδοσιακών προϊόντων στην Πόλη Χρυσοχούς


Την πρώτη επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου, του «MS EUROPA 2»,  στο λιμανάκι του Λατσιού στις 26 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η τοπική Αρχή για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με τίτλο «Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης».
 
Πρόκειται, είπε, για ένα καινούργιο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο και εξέφρασε την ελπίδα “ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέσει την αρχή για να συμπεριληφθεί το λιμανάκι του Λατσιού στα προγράμματα ναυτιλιακών πρακτορείων, εξέλιξη που θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για την προώθηση και την ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και θα εμπλουτίσει ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς”.
 
Ανακοίνωσε επίσης την έναρξη, σύντομα, των εργασιών ανέγερσης νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος τεσσάρων αστέρων στην περιοχή του Λατσιού.
 
O κ. Οδυσσέως χαρακτήρισε ετήσιο θεσμό την εκδήλωση που διοργανώνει η τοπική Αρχή για 13η χρονιά για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, προσθέτοντας πως ο Δήμος αναγνωρίζει τη μεγάλη σημασία που έχει για την Κύπρο ο τουρισμός, η συνεχής αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος.
  
Η μεγάλη επιτυχία του και η θερμή ανταπόκριση με την παρουσία του κόσμου, και ιδιαίτερα των ξένων επισκεπτών, μάς ενθαρρύνει και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, για ακόμα πιο ποιοτικές και αναβαθμισμένες εκδηλώσεις, πρόσθεσε.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέρες Πολιτισμού Μάριον- Αρσινόη 2014» και τελούσε υπό την αιγίδα της έντιμης Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου.
 
Η εκδήλωση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, και αυτή τη χρονιά διοργανώθηκε σε ένα πραγματικό κυπριακό χρώμα με παρουσίαση όλων των γεωργικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, έκθεση με ιστορικές φωτογραφίες, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και παρουσίαση παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων.
 
Περιλάμβανε επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ και τη Βασιλική Χατζηαδάμου και παραδοσιακούς  κυπριακούς και ελληνικούς  λαϊκούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και του Πολιτιστικού Ομίλου Νέας Γενιάς Ορόκλινης.
 
Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν επισκέπτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει την περιοχή πάνω από 10 φορές, θέλοντας με τον τρόπο αυτό η Τοπική Αρχή να εκφράσει την εκτίμηση της, που επιλέγουν την Κύπρο και την περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς για τις διακοπές τους.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/166217#sthash.DMzTUdHD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: