Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Θαλάσσια καταδίωξη για παράνομους μετανάστες με τρεις τραυματίες


Αιματηρό επεισόδιο με τρεις τραυματίες σημειώθηκε στην περιοχή μεταξύ Ψερίμου και Καλύμνου όταν οι λιμενικές αρχές εντόπισαν σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.
Κατά τη καταδίωξη, οι διακινητές επιχείρησαν να εμβολίσουν και να βυθίσουν το σκάφος του Λιμενικού, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ανδρών του λιμενικού και των δουλεμπόρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας λιμενικός και δυο μετανάστες.


Οι άνδρες του Λιμενικού στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το σκάφος των δουλεμπόρων, έριξαν προειδοποιητικές βολές, όπως επιτάσσουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, το καταδιωκόμενο σκάφος συνέχιζε τις προσπάθειες βύθισης του φουσκωτού του Λιμενικού και δύο άνδρες του έρριψαν στοχευμένες βολές προς τη μηχανή του ταχύπλοου με αποτέλεσμα την άμεση ακινητοποίησή του.
Τελικά, οι άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο και συνέλαβαν τους δύο διακινητές, τουρκικής υπηκοότητας, ενώ βρήκαν κρυμμένους στην καμπίνα και σε καλυμμένο χώρο στο κατάστρωμα τους 12 παράτυπους μετανάστες.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ρόδου και της Θεσσαλονίκης με ελικόπτερο Super-Puma και αεροσκάφος C-130 αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο παράτυποι μετανάστες τους οποίους είχαν κρύψει μαζί με άλλα 10 άτομα δύο δουλέμποροι στα αμπάρια και σε καλυπτόμενους χώρους του σκάφους, τραυματίστηκαν πιθανότατα από εξοστρακισμό σφαίρας.
Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι τραυματισμένος στο κεφάλι και ο άλλος στον ώμο.
Στον άνδρα του Λιμενικού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και βγήκε από το νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: