Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και Βρετανό όμηρο. ΒΙΝΤΕΟ



Η αρχή έγινε με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και ακολούθησε ο συμπατριώτης και συνάδελφός του, Στίβεν Σότλοφ.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!

Πλέον, ο τρίτος κρίκος στην αλυσίδα των αποκεφαλισμών είναι ο Βρετανός υπήκοοος Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν με τον απεχθή τρόπο που συνηθίζουν, προκαλώντας και πάλι αποτροπιασμό στη διεθνή κοινότητα, που δείχνει ανήμπορη να σταματήσει την κτηνωδία.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος), οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ (ISIS) αποκεφαλίζουν τον Χέινς, ο οποίος είχε πάει στη Συρία ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας και τον έπιασαν όμηρο. 

Μένει να αποδειχθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, ωστόσο δυστυχώς και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι οι εκτελεστές του Ισλαμικού Κράτους έλεγαν την αλήθεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες η οικογένεια του Χέινς προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους τζιχαντιστές και να διαπραγματευθεί την ελευθερία του, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Ο δήμιος του ΙΚΙΛ, στο μήνυμά του, απευθύνεται στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, ακούγεται να λέει πως «αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει την υπόσχεσή σου να εξοπλίσεις τους Κούρδους στο Ιράκ, για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος».

Το Φόρεϊν Όφις, αντιδρώντας άμεσα, σχολίασε ότι, εάν το βίντεο είναι αυθεντικό, τότε θα πρόκειται για άλλη μια φρικαλέα πράξη του Ισλαμικού Κράτους.

Δήλωση για τον αποκεφαλισμό του Χέινς έκανε, μέσω Twitter, και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας σαφώς τη γνησιότητα του βίντεο των τζιχαντιστών.

«Ο φόνος του Ντέιβιντ Χέινς είναι μια πράξη απόλυτου κακού. Η σκέψη μου βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του, που έχει δείξει εξαιρετικό θάρρος και δύναμη» έγραψε ο Κάμερον στο λογαριασμό του στο Twitter.



http://www.protothema.gr/world/article/409884/oi-tzihadistes-apokefalisan-kai-ton-vretano-omiro-deivid-heins/

Δεν υπάρχουν σχόλια: