Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Eισφορά 350 εκ. δολαρίων έλαβε το Harvard για τη σχολή Δημόσιας Υγείας


Την μεγαλύτερη εισφορά στην ιστορία του, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε η σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Harvard. Η εισφορά κατατέθηκε από το "Morningside Foundation".


Οπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχουν περιορισμοί για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά και θα δοθούν κατά πάσα πιθανότητα για αύξηση της ρευστότητας του Πανεπιστημίου προς όφελος της παραχώρησης οικονομικής βοήθειας στους φοιτητές του, για διαγραφή κάποιων φοιτητικών δανείων και για νέες υποδομές.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Πρύτανης, τα χρήματα θα δοθούν στο τομέα της έρευνας για τους ιούς της μαλάριας και του Εμπολα, για ερευνητικές δραστηριότητες σε θέματα παχυσαρκίας και καρκίνου αλλά και για άλλες έρευνες σε περιβαλλοντικούς τομείς (ρύπανση κτλ).
Το "The Morningside Foundation" ιδρύθηκε το 1996 από τους επιστήμονες Ronnie and Gerald Chan για να στηρίξει την ανώτατη εκπαίδευση στις ΗΠΑ και την Ασία. Τα αδέλφια βρίσκονται στο νούμερο 17 της λίστας Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ για το έτος 2014. Η περιουσία τους υπολογίζεται τα 2.95 δις δολάρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: