Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πράσινο φως για 150 εκ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην έγκριση του σχεδίου παραχώρησης κυβερνητικών εγγυήσεων ύψους 150 εκ. ευρώ για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των συμφωνιών που υπογράφησαν με το ΕΤΕπ, προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο.


Από το ποσό των 150 εκ. ευρώ το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση κυβερνητικής εγγύησης ύψους μέχρι 50 εκ. ευρώ προς την Τράπεζα Κύπρου.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕπ τον Οκτώβριο του 2013 εγκρίθηκε ο μηχανισμός ύψους 150 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου για στήριξη των κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν διεθνή εμπορικό προσανατολισμό. Σκοπός του μηχανισμού είναι να στηρίξει τις διεθνείς εμπορικές δραστηριότητες κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης  καλύπτοντας ένα συγκεκριμένο και σημαντικό κενό της αγοράς.
«Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι οι κυπριακές τράπεζες θα συνεχίσουν να προσφέρουν προϊόντα χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών. Το πρόγραμμα θα παρέχει ενισχύσεις για εισαγωγές και εξαγωγές, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πιστωτική στενότητα», είπε ο Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
http://www.sigmalive.com/news/local/166194#sthash.1T5jiH2V.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: