Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου οι ύποπτοι της υπόθεσης Aristo


Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου στις 30 Οκτωβρίου, παρέπεμψε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, τέσσερις από τους πέντε ύποπτους για την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων της εταιρείας Aristo στην περιοχή Σκαλί.
 
Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Aristo, Θεόδωρο Αριστοδήμου, τη σύζυγο του, Ρούλα, τον πρώην δημοτικό μηχανικό του Δήμου Πάφου, Σάββα Σαββάκη και τον σχεδιαστή της εταιρείας Aristo, Χρίστο Σολωμονίδη. Η πέμπτη ύποπτος, λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών Σούλα Κούσπου δεν προσήχθη στο Δικαστήριο.
 
Αίτημα της κατηγορούσας αρχής είναι να παραμείνουν υπό κράτηση οι τέσσερις ύποπτοι μέχρι την ημερομηνία της δίκης τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου, προκειμένου να μην επηρεαστούν μάρτυρες. Στο πλαίσιο τις δικαστικής διαδικασίας έγινε αναφορά τόσο από την κατηγορούσα αρχή όσο και από των εκ των ανακριτών της υπόθεσης Ανδρέα Τσεκούρα στα απειλητικά γραπτά μηνύματα που δέχθηκαν τέσσερα πρόσωπα στα κινητά τους τηλέφωνα.
 
Ειδικότερα, απειλητικά μηνύματα δέχθηκαν ο δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, η νυν δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου, Ανδρούλα Ευθυμίου, ο δημοτικός σύμβουλος, Φαίδωνας Φαίδωνος και ο δημοσιογράφος Κώστας Νάνος.
 
Στο μεταξύ, η διαδικασία διακόπηκε γύρω στις 13:05 και αναμενόταν να επαναρχίσει σε μισή ώρα, γιατί η κατηγορούσα αρχή έλαβε μήνυμα για τον αποστολέα των απειλητικών μηνυμάτων, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου είπε ότι ενώ ήταν εις γνώση του ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι πελάτες του μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης σήμερα με αιφνιδιαστικό τρόπο, όπως είπε, η κατηγορούσα αρχή με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ζητά την κράτηση των πελατών του μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
 
Είπε ακόμη πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αποστολέας των μηνυμάτων δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί, τότε θα ζητήσει οι πελάτες του να μην παραμείνουν υπό κράτηση.
 
Προσερχόμενη στο Δικαστήριο, η σύζυγος του Θεόδωρου Αριστοδήμου, τεχνική διευθύντρια και γραμματέας της εταιρείας, φώναξε «είμαστε εξιλαστήρια θύματα, αυτή είναι η δικαιοσύνη, ας μας θάψουν και ζωντανούς».

κυπε
philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: