Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ελεύθεροι οι τέσσερις της «Aristo» μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης


Ελεύθεροι ως την έναρξη της δίκης στο Κακουργιοδικείο, στις 30 Οκτωβρίου, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, όπως αφεθούν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στο Σκαλί στην Πάφο.


Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε να παραμείνουν υπό κράτηση οι κατηγορούμενοι μέχρι την έναρξη της διαδικασίας για να μην επηρεάσουν μάρτυρες, όμως το Δικαστήριο έκρινε πως η ανησυχίες δεν είναι εύλογες και δικαιολογημένες και αποφάσισε την υπό όρους, προσωρινή απόλυση των τεσσάρων. Τόσο οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, όσο κι οι συγκεντρωμένοι στο Δικαστήριο που τους συμπαραστέκονται, δέχτηκαν με φανερή ικανοποίηση την απόφαση.

Το Δικαστήριο θα ανακοινώσει τους όρους απόλυσης των 4, που όπως αναμένεται θα είναι η καταβολή χρηματικής εγγύησης, η παράδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων τους κι η υποχρέωσή τους να παρουσιάζονται τακτικά στην Αστυνομία. 

Το Δικαστήριο αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα όπως το ζεύγος Αριστοδήμου, ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου Σάββας Σάββα και ο σχεδιαστής της Αristo Χρήστος Σολομωνίδης παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνέλθει στις 30 Οκτωβρίου.

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της Σαββούλας Κούσπου, τεχνικού του Δήμου Πάφου η οποία είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση, αφού αποφασίστηκε από την Κατηγορούσα Αρχή η υπάλληλος του Δήμου  να κλητευθεί ως μάρτυρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: