Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας αγόρασε το κινητό απ’ όπου στάλθηκαν οι απειλές στην υπόθεση Aristo

Νέες εξελίξεις στο θέμα των απειλητικών μηνυμάτων που στάλθηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου σε τέσσερα πρόσωπα, εκ των οποίων οι δύο είναι μάρτυρες κατηγορίας σε σχέση με την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί στην Πάφο.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κινητό τηλέφωνο από το οποίο στάλθηκαν τα απειλητικά μηνύματα είχε αγοραστεί από το Δήμαρχο Πάφου από συγκεκριμένο κατάστημα κινητών τηλεφώνων. Το τηλέφωνο αυτό ανήκει στην υπάλληλο του Δήμου Πάφου και συγκεκριμένα στην αδερφή του σχεδιαστή της Aristo Developers.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως το τηλέφωνο το είχε αγοράσει από συγκεκριμένο κατάστημα και από τις 3 Αυγούστου βρισκόταν στα χέρια της υπαλλήλου του Δήμου Πάφου.

Αυτό, είπε, δεν αποτελεί τίποτα το μεμπτό στην υπόθεση την οποία διερευνά η Αστυνομία, προσθέτοντας ότι “επιχειρείται μια κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.”

Εκπνέει το διάταγμα κράτησης των 3 υπόπτων

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία αφού αύριο εκπνέει και το διάταγμα προσωποκράτησης των τριών προσώπων που έχουν συλληφθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση της αποστολής των απειλητικών μηνυμάτων.

Εναντίον των τριών προσώπων, που τελούν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, δηλαδή της αδερφής του σχεδιαστή στην υπόθεση Aristo Xρίστου Σολωμονίδη, του γαμπρού του και του πατέρα του σχεδιαστή, εξετάζονται τα αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, και ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία, ύστερα από εξετάσεις που διενήργησε και ύστερα από έρευνες για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το τηλέφωνο - όπως αναφέρθηκε και στο δικαστήριο -  διαπίστωσε πως τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν με προπληρωμένη κάρτα για την οποία δεν υπήρχαν στοιχεία καταχωρημένα, ωστόσο διαφάνηκε ότι από τη συσκευή από την οποία χρησιμοποιήθηκε η κάρτα έχει χρησιμοποιηθεί και άλλος αριθμός τηλεφώνου, ο οποίος είναι δηλωμένος σε συγγενικό πρόσωπο και συγκεκριμένα στην αδελφή του σχεδιαστή.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων για διερεύνηση της υπόθεσης τόσο από τα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση όσο και από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 http://www.sigmalive.com/news/local/168842#sthash.pG2gMpKR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: