Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Έκαψε δεκάδες αυτοκίνητα στην Λεμεσό


Οι εμπρησμοί που έσπειραν τον πανικό στη Λεμεσό και ιδιαίτερα στη συνοικία του Αγίου Νικολάου που ήταν και το επίκεντρο του δράστη, άρχισαν στις 12.20 τα μεσάνυκτα.  Ο δράστης επέλεγε αυτοκίνητα στην τύχη και αφού τοποθετούσε σακούλα με σκουπίδια στα ελαστικά των οχημάτων, στη συνέχεια τα πυρπολούσε.  

Με τον εμπρησμό των δύο πρώτων αυτοκινήτων, πυροσβεστική και αστυνομία τέθηκαν σε συναγερμό και απέκλεισαν το τετράγωνο.  Όταν δε τέθηκε και η τρίτη φωτιά σε άλλο αυτοκίνητο οι ανακριτές απέκλεισαν  ολόκληρη την περιοχή από την υπεραγορά Καρφούρ μέχρι το επαρχιακό Δικαστήριο και άρχισαν σαρωτικές έρευνες, ανακρίνοντας όποιο πρόσωπο θεωρείτο ύποπτο.  Παράλληλα τα μέλη της πυροσβεστικής έτρεχαν να κατασβέσουν τις πυρκαγιές πριν αυτές επεκταθούν σε παρακείμενα υποστατικά. 

Η εγκληματική δράση του εμπρηστή συνεχίστηκε μέχρι τις 2.13 τα ξημερώματα όπου και συνελήφθη μετά από σαρωτικές έρευνες της αστυνομίας και αφού λαμπάδιασε δεκατέσσερα αυτοκίνητα εκ των οποίων και αρκετά πολυτελείας , ένα ανυψωτικό μηχάνημα και επιχείρησε  να κάψει άλλα δύο αυτοκίνητα. 

Πρόκειται για 34χρόνο ομογενή ο οποίος είναι γνωστός χρήστης σκληρών ναρκωτικών.  Ο συλληφθείς ο  οποίος αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα, οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ σε έξαλλη κατάσταση και το πρωί αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.   Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα αυτοκίνητα εκτιμάται ότι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ οι σκηνές παραμένουν αποκλεισμένες από την αστυνομία.

Σε μια άλλη παράμετρο, αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λευκωσία.  Το αυτοκίνητο ιδιοκτησία νεαρής Ρουμάνας λαμπαδιάστηκε στις 12.20 τα μεσάνυκτα ενώ βρισκόταν σταθμευμένο στην κατοικία της στο Στρόβολο.  Από τη φωτιά που κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία, το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα δε ελατήρια αποδίδονται από την αστυνομία σε προσωπικές διαφορές.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=14089&catid=9#sthash.qBl1VyS3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: