Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ανανεώθηκαν τα διατάγματα κράτησης της Μαρίας και Ηλία Σολωμονίδη


Ανανέωση διατάγματος κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον της 33χρονης Μαρίας Σολωμονίδου και του πατέρα της 64 χρόνων Ηλία Σολωμονίδη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, και ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα.


Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας, λέγοντας πως τυχόν απόλυση των υπόπτων μπορεί να επηρεάσει το ανακριτικό έργο της. Ο δικαστής συγκεκριμένα ανέφερε “πως το ανακριτικό έργο είναι τέτοιας φύσεως που ελλοχεύει ο κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων” .

Επεσήμανε επίσης πως υπάρχει εύλογη υπόνοια ότι οι δύο ύποπτοι συνδέονται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, αλλά και πως οι υπόνοιες της Αστυνομίας είναι γνήσιες κατά συνέπεια η περαιτέρω κράτηση των δύο υπόπτων δεν γίνεται για αλλότριους σκοπούς.
Σε περίπτωση ωστόσο της ολοκλήρωσης του ανακριτικού έργου στο διάστημα των τριών ημερών ο δικαστής ζήτησε όπως οι δύο ύποπτοι αφεθούν ελεύθεροι.

Η 33χρονη μαζί με τον σύζυγο της και τον πατέρα της τελούσαν υπό κράτηση από την Τρίτη ωστόσο για τον σύζυγο της, Κωνσταντίνο Σύφαντο, ηλικίας 36 ετών, δεν προέκυψε τίποτα εναντίον του και εντός της ημέρας αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης υπαστυνόμος Σάββας Σάββα οι δύο ύποπτοι φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων εναντίον τεσσάρων προσώπων, της προϊσταμένης του τεχνικού τμήματος του Δήμου Πάφου Αντρούλας Ευθυμίου, βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση Aristo, του Δημοτικού Συμβούλου Φαίδωνα Φαίδωνος μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση Αristo, του δημοσιογράφου Κώστα Νάνου και του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, μέχρι στιγμής λήφθηκαν 19 καταθέσεις ενώ αναμένονται άλλες 19 . Επίσης – όπως είπε - έγινε άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων.

Καταθέσεις ανέφερε ο υπαστυνόμος Σάββα θα ληφθούν τόσο από το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον των δύο υπόπτων αλλά και από τους κατόχους των κινητών τηλεφώνων που δέχτηκαν τα απειλητικά μηνύματα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο υπόπτων δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας Αρχής για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης τους για άλλες τρεις ημέρες.



πολιτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: