Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Αυτός είναι ο Βρετανός που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές


Ο Άλαν Χένινγκ που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν την Παρασκευή ήταν ένας απλός οδηγός ταξί στο Μάντσεστερ, ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά που ήθελε μόνο και μόνο να βοηθήσει τα παιδιά τα μεγάλα θύματα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ο 47χρονος πατέρας δυο εφήβων είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους τζιχαντιστές τον περασμένο Δεκέμβριο στη Συρία όπου είχε μεταβεί εθελοντικά μόνο και μόνο για να προσφέρει τη βοήθεια του σε ένα στρατόπεδο προσφύγων του αιματηρού εμφυλίου πολέμου.





Η μοίρα του είχε προκαλέσει σημαντική διεθνή κινητοποίηση, ιδιαίτερα από τη μουσουλμανική κοινότητα της Βρετανίας, ενώ η σύζυγός του συνέχιζε όλον αυτόν τον καιρό να ικετεύει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να σώσουν τον άντρα της με συνεχόμενα σπαραξικάρδια βιντεοσκοπημένα μηνύματα.

Ο Χένινγκ ένας χαμογελαστός ευτραφής άντρας που είχε το προσωνύμιο «εργαλείο» για την εξαιρετική του σχέση με τις νέες τεχνολογίες, δεν ήταν «επαγγελματίας» ανθρωπιστής.

Συγκλονισμένος από τα δεινά του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, αποφάσισε εθελοντικά να ενταχθεί σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσαν μουσουλμάνοι φίλοι του με την επωνυμία «Aid4Syria». Η οργάνωση τον τίτλο της οποία ο Χένινγκ είχε αποτυπώσει με δερματοστιξία στο μπράτσο του, μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, σε καταυλισμούς προσφύγων στη χώρα που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο.

« Ο Άλαν ήταν ένας άνθρωπος της συμπόνιας» είπε στο βρετανικό Γκάρντιαν ο Τζαμίλ Κασίμ επίσης, οδηγός ταξί στο Μάντσεστερ και ένας από τους διοργανωτές των ανθρωπιστικών αποστολών που συμμετείχε ο Χένινγκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου ο 47χρονος βρετανός ανθρωπιστής είχε κάνει τέσσερις επισκέψεις για παροχή βοήθειας στη Συρία. Όπως είπε δε ο Κασίμ ο Χένιγνκ επέμενε να συμμετάσχει και στην τελευταία ανθρωπιστική φάλαγγα πριν την απαγωγή του ενώ θα μπορούσε να περάσει ήρεμα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2013 με την οικογένειά του. 

«Θα μπορούσα να πω πολλές ιστορίες για τον Άλαν έναν μη μουσουλμάνο που βοήθησε μουσουλμάνους οι οποίοι υπέφεραν από αυτή τη σύγκρουση» πρόσθεσε ο Κασίμ.

Ο Χένινγκ περιγράφεται από τους φίλους ως «ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά», που είχε επίσης συμμετάσχει ενεργά στην συγκέντρωση κεφαλαίων για να σταλεί ιατρικός εξοπλισμός και επισιτιστική βοήθεια στη Συρία. Ο Άλαν Χένιγκ έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών στις 20 Δεκεμβρίου όταν τα οχήματα της άτυπης ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής που είχαν αναχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσαν σε ενέδρα ένοπλης ομάδας μετά τη διέλευση των τουρκικών συνόρων.



nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: