Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Διαμαρτυρία στη Λάρνακα για τη μετατροπή του λιμανιού σε βιομηχανικό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην μετατροπή του λιμανιού Λάρνακας σε βιομηχανικό και στην παράνομη, όπως αναφέρουν, ανέγερση μονάδων βαριάς βιομηχανίας στη βιομηχανική Β. Αραδίππου, πραγματοποίησαν το απόγευμα κάτοικοι της πόλης και επαρχίας Λάρνακας έξω από το "Σπίτι του εθελοντή" στη Λάρνακα.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την οργάνωση «Λάρνακα εν δράσει και Πολίτες Κάτοικοι Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας - Αραδίππου Κρασά» και με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι «οι βεβιασμένες και χωρίς προγραμματισμό αποφάσεις της κυβέρνησης, οδήγησαν σε μια λαϊκή εξέγερση στη Λάρνακα».
Εξήγησε ότι οι αποφάσεις αυτές «δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους ανθρώπους στη Λάρνακα. Δεν πρέπει να ικανοποιηθούν μόνο οι εξορυκτικές ανάγκες των εταιρειών στη πόλη αλλά θα πρέπει να ικανοποιηθούν και οι απαιτήσεις των ανθρώπων για ποιότητα ζωής» είπε.
Πρόσθεσε ότι θεωρεί «δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των κατοίκων τόσο της Λάρνακας όσο και της Αραδίππου γιατί δεν έχουν ενημερωθεί έγκαιρα, δεν ζητήθηκε η γνώμη τους, δεν έχουν γίνει κατάλληλες μελέτες που να αποδεικνύουν ότι οι επιλογές που έχουν είναι οι καλύτερες. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί με ασφαλείς τρόπους ότι σε ένα πολύ κοντινό χρονοδιάγραμμα θα αποψιλωθούν οι εγκαταστάσεις τόσο του λιμανιού της Λάρνακας όσο και αυτές που στήνονται τώρα στην Αραδίππου και θα μετακινηθούν σε κατάλληλους και μόνιμους χώρους» σημείωσε.
Ο κ. Περδίκης ανέφερε επίσης ότι «η επιλογή των σωστών χώρων για μετακίνηση των εγκαταστάσεων σε Λάρνακα και Αραδίππου θα πρέπει να γίνει με κανονικές διαδικασίες, στρατηγικές μελέτες και δημόσια ακρόαση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μια διαφορετική απόφαση, να σεβαστεί τις απόψεις των κατοίκων Λάρνακας και Αραδίππου και να κάνει πολύ σύντομα ένα σχεδιασμό για αποψίλωση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων» κατέληξε.


http://www.sigmalive.com/news/local/168814#sthash.HVuxQ2wZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: