Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

“Τέχνη σε Δράση ζωγραφίζω την πόλη”

Καλλιτεχνική εικαστική εξόρμηση σε ένα κλιμακωτό πεζόδρομο της πόλης μας που βρίσκεται στην αρχή της Νικοδήμου Μυλωνά και καταλήγει στον Μουσαλλά πραγματοποίησε σήμερα το Pafos 2017.


Σύμφωνα με την Λειτουργό Κοινωνικής Συμμετοχής του Pafos 2017  Έρικα Χαραλάμπους η  εκδήλωση με τίτλο “Τέχνη σε Δράση ζωγραφίζω την πόλη” πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει  μέχρι αργά το απόγευμα.
Η κ. Χαραλάμπους είπε  στο ΚΥΠΕ πως το πρόγραμμα κοινωνικής συμμετοχής του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού βγήκε σήμερα στους δρόμους και στις πλατείες της Πάφου  με στόχο να χορέψει, να τραγουδήσει και να ζωγραφίσει
Άλλωστε – όπως είπε-  το Φθινοπωρινό πρόγραμμα του Pafos2017 είναι αφιερωμένο στους κατοίκους, επισκέπτες και δημιουργούς της πόλης και επαρχίας, με στόχο να ξαναζωντανέψει την Πάφο.
Το open air factory,  είπε χαρακτηριστικά, όσο έχουμε καλό καιρό και ήλιο θα μείνει έξω διοργανώνοντας διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Στην συνέχεια είπε,  θα επιλεγούν κάποιοι εναλλακτικοί χώροι  όχι μόνο θέατρα και πολυκέντρα  αλλά και χώροι “έκπληξη”.
Eξάλλου η Σωτηρούλα Κόννικου εκ μέρους του Επιμελητηρίου Νέων ανέφερε πως το Επιμελητήριο Νέων στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις.
Καταλήγοντας η κ. Χαραλάμπους είπε πως το φθινοπωρινό πρόγραμμα θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο της όπερας, της κλασικής μουσικής, των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, αλλά και των Ελληνόφωνων της κάτω Ιταλίας με ένα πλούσιο ρεπερτόριο εκδηλώσεων και δράσεων.
Έστειλε τέλος το μήνυμα της συμμετοχής καλώντας το κοινό ως συνοδοιπόροι και ως σύγχρονοι «Ταξιδιώτες του Κόσμου» να περπατήσουν  στους μύθους και την ιστορία μας, στον δρόμο προς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Pafos 2017.
Την εκδήλωση στήριξαν το ΕΚΑΤΕ Πάφου  και το Επιμελητήριο Νέων.
Πηγή ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/167407#sthash.owEf3MLq.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: