Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κατέθεσαν οι Κύπριοι ύποπτο συμμετοχής σε κύκλωμα προώθησης παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα


Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, η κατάθεση στον Β’ Τακτικό Ανακριτή Θεσσαλονίκης των τριών Κυπρίων που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα ως ύποπτοι συμμετοχής σε κύκλωμα προώθησης παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 



Το πόρισμα του ανακριτή σχετικά με το εάν θα τους απευθύνει κατηγορία και επίσης εάν θα τους προφυλακίσει, αναμένεται να εκδοθεί αύριο όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις και των άλλων τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση.  Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι και οι τρεις αντιμετωπίζουν κακούργημα και πλημμέλημα, με ότι συνεπάγεται αυτό σε θέμα ποινών.
Μέχρι τότε, θα συνεχίσουν όλοι οι συλληφθέντες να τελούν υπό κράτηση.

Ο ένας από τους τρεις Κυπρίους (δύο άνδρες και μία γυναίκα), θεωρείται ο εγκέφαλος και αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για 48χρόνο από τη Λάρνακα  εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η κυπριακή αστυνομία από το 2004 για απάτες, πλαστογραφία και παραχάραξη.

Κύπριος φέρεται να είναι και ο πιλότος ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, που επίσης συνελήφθη, όπως και μία υπάλληλος αεροδρομίου που, σύμφωνα με την αστυνομία, φρόντιζε να κάνει τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων στους μετανάστες που θα προωθούνταν προς την κεντρική Ευρώπη, κυρίως τη Γερμανία.

Οι συμμετέχοντες στο κύκλωμα φέρονται να  χρέωναν από 3000-4000 σε κάθε μετανάστη, προκειμένου να του εξασφαλίσουν πλαστά έγγραφα (κυρίως κυπριακά διαβατήρια και ελληνικές ταυτότητες), και αεροπορικά εισιτήρια για τον προορισμό του.

Το περιεχόμενο των σημερινών καταθέσεων των τριών Κυπρίων, οι οποίοι εκπροσωπούνται και οι τρεις από ελλαδίτες δεν έγινε γνωστό. Εκπροσωπούνται και οι τρεις από Ελλαδίτες δικηγόρους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελλαδίτες ανακριτές έχουν στοιχειοθετήσει υπόθεση εναντίον και των επτά συλληφθέντων τουλάχιστον για 19 μετανάστες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες. 
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στις τηλεφωνικές  συνομιλίες που συνέλεξε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, περιλαμβάνονται κωδικές ονομασίες όπως «Μοκατσίνo» και «Φραπουτσίνο» που αντιστοιχούν στις γερμανικές πόλεις Μόναχο και Φραγκφούρτη.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή αναφέρονται διάλογοι όπως:

-θα πιούμε δύο Μοκατσίνο σήμερα
-πόσους καφέδες Φραπουτσίνο θα φέρεις;  - και άλλα τέτοια.

http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=14008&catid=10#sthash.wKxSliu8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: