Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Καλύτερο Κυπριώτικο σκετς το «Αμμέν αλείψεις τον τροχό εν γυρίζει» της Αστέρως Κροταλία από την Πάφο

Αστέρω Κροταλία


Το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων  ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς για το 2013, με χορηγό τη Σ.Π.Ε. Στροβόλου.




Ο  Διαγωνισμός έληξε στις 31 Μαρτίου 2014.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2014 η κριτική επιτροπή συνήλθε σε συνεδρία και αποφάσισε να απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:
Πρώτο Βραβείο (€1250) στην Αστέρω Αντωνίου –Κροταλία  για το  σκετς «Αμμέν αλείψεις το τροχό εν γυρίζει».  Καλογραμμένο, με έξυπνους διαλόγους και χιούμορ, χωρίς φλυαρία και περιττολογία, γλώσσα ρέουσα.  Ο τίτλος του συνάδει απόλυτα με το περιεχόμενο.
Δεύτερο βραβείο (€850) στο Γιώργο Θεοδοσίου  για το σκετς  «Ουδέν καλόν  απκιέρωτο, ουδέν  κακόν ατιμώρητο».  Μια συγκινητική ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από ολοκληρωμένους χαρακτήρες, με εμβόλιμες σύντομες σκηνές από το παρελθόν.  Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή με κορύφωση την ανατροπή του τέλους.   
Τρίτο βραβείο (€500)  στην  Έλενα Νικολάου για το σκετς «Τα πλούτη της καρκιάς».  ΄Ενα Σκετς με σωστό τρόπο γραφής και δομής, με γλώσσα ρέουσα, ανάγλυφους χαρακτήρες, μέσα στο οποίο αναπτύσσονται κοινωνικοί και θρησκευτικοί προβληματισμοί.  
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (€ 400)  στη Σταυρούλα Λεωνίδου για το σκετς «Όπου έσιει ερπίδα, έσιει τζιαί Θεό» .  ΄Ενα σκετς γεμάτο πίστη και μηνύματα με σκηνές και εικόνες καλογραμμένες. Ο τίτλος του ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην όλη υπόθεση. 



Έπαινος απονέμεται στην  Αγγέλα Σπανούδη  για το σκετς  «Το  χωραφούι».  Πειστικοί χαρακτήρες, υπόθεση που ξετυλίγεται με συνοχή, και χωρίς φλυαρία.  
Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν:
Πρόεδρος: Μαρία Ξενοφώντος – Ανώτερη Λειτουργός Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων ΡΙΚ
Μέλη:  Ξένιος Ξενοφώντος- Συνεργάτης Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων- Ηθοποιός- Σκηνοθέτης
Ντόρις Κυριακίδου – Εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Κυπρίων Ηθοποιών
Τούλα Κακουλλή – Εκπρόσωπος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων
Χριστόφορος Τσαγγαρίδης – Εκπρόσωπος του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.


Η Αστέρω Κροταλία από την Πάφο που πήρε το πρώτο βραβείο,  το 2010 είχε πάρει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και πέρυσι είχε πάρει έπαινο.  Οι συμμετοχές φέτος ήταν 155




philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: