Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ισοπαλία για την Εθνική Ελλάδος με την Φινλανδία


Ένα κακό 20λεπτο αποδείχθηκε αρκετό έτσι ώστε η Ελλάδα να… χάσει δύο βαθμούς στο Ελσίνκι μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με αντίπαλο τη Φινλανδία – Άρεσε η νεανική και γρήγορη Ελλάδα.
Παιχνίδι ειδικών συνθηκών ήταν για την Ελλάδα αυτό με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι. 


Η ήττα της πρεμιέρας καθιστούσε επιτακτική τη νίκη απέναντι στους Φινλανδούς. Η εικόνα της ομάδας συνολικά ήταν αρκετά καλή και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι αν δεν έχανε το καθαρό της μυαλό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν πειθαρχημένοι γνωρίζοντας το ρόλο τους στον αγωνιστικό χώρο, το τι αναζητούν και πώς να το πάρουν. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όμως η κακή εικόνα στα πρώτα 20 λεπτά αποδείχθηκε αρκετή για να δεχτούμε την ισοφάριση και να… πετάξουμε δύο βαθμούς. Πλέον το παιχνίδι με τη Βόειο Ιρλανδία είναι must win, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα και αν είναι νωρίς το έργο της πρόκρισης θα γίνει εξαιρετικά δύσκολο.

Νεανικό σύνολο
Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι ο Κλαούντιο Ρανιέρι ετοίμαζε αρκετές αλλαγές για το παιχνίδι με τη Φινλανδία θέλοντας να ποντάρει στην ταχύτητα και τη φρεσκάδα των νεαρών ποδοσφαιριστών στην επίθεση.
Έτσι παρέταξε την ομάδα με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Βύντρα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Τοροσίδη. Στο κέντρο ήταν οι Μανιάτης και Σάμαρης εσωτερικοί μέσοι με τον Ταχτσίδη ως καθαρό αμυντικό χαφ.
Στα άκρα της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Μαυρίας και Καρέλης με τον Αθανασιάδη να παίρνει ρόλο στην κορυφή της επίθεσης.

Αφεντικό από νωρίς
Όπως ήταν φυσικό, στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Φινλανδία θα έμπαινε με ενθουσιασμό. Αυτός όμως κράτησε μόλις ένα τρίλεπτο όταν και πίεσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μόλις οι Έλληνες βρήκαν τα πατήματά τους πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έδειχναν πως δύσκολα θα δεχόντουσαν απειλή.
Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα η Ελλάδα κατάφερε να απειλήσει δύο φορές. Αρχικά ήταν το… άτσαλο σουτ του Ταχτσίδη στο 8’ και στη συνέχεια το πλασέ του Αθανασιάδη που μπλόκαρε ο Μαένπα.

Απίστευτη ασυλία σε Χετεμάι
Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι αρκετά διαφορετικά αν ο Ισπανός διαιτητής δεν ήταν τόσο… επιεικής με τον Περπαρίμ Χετεμάι. Στο 13’ ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έκανε δολοφονικό τάκλιν στον Βύντρα που δεν σήκωνε απλά κόκκινη, αλλά και τιμωρία αρκετών αγωνιστικών. Αν από το 13’ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο οι συνθήκες του αγώνα θα ήταν διαφορετικές.
Σα να μην έφτανε αυτό στο 22’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έριξε αγκωνιά στον Μανωλά και δεν δέχτηκε ούτε καν την κίτρινη κάρτα που θα έφερνε και την αποβολή του.

Γκολάρα Καρέλη και… γροθιά
Στις επόμενες φάσεις γράφτηκε μία από τις όμορφες στιγμές της βραδιάς. Ο Καρέλης παρά το άγχος της πρώτης του συμμετοχής δεν δίστασε να κάνει το σουτ από τη γωνία της περιοχής και να σημειώσει ένα απίστευτο τέρμα στο 24’ που έβαλε μπροστά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Μετά το τέρμα του, όλη η ομάδα ήταν μία… γροθιά δείχνοντας το πόσο ενωμένη είναι στα δύσκολα και πως όταν υπάρχει αυτό το κλίμα τίποτα δεν μπορεί να φοβίσει και να σταματήσει την πορεία προς τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016.
Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πίεσαν χωρίς να φτιάξουν σημαντική φάση για να έρθει το 43΄όταν οι Έλληνες άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Αθανασιάδη να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Νωθρό ξεκίνημα και ισοφάριση
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους η Ελλάδα δεν έδειξε την ίδια συγκέντρωση με αυτή του πρώτου μέρους. Η προειδοποιητική βολή ήρθε με το σουτ του Ρινγκ στο 48’ όταν και ο Καρνέζης απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 54’ όμως η Ελλάδα πλήρωσε την κακή της εικόνα και ισοφαρίστηκε από τους Φινλανδούς. Η μπάλα έμεινε για ένα λεπτό γύρω από την περιοχή μας καθώς δεν μπόρεσαν οι αμυντικοί να απομακρύνουν. Έτσι μετά από αδράνεια της άμυνας ο Ούρμε στο 54’ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Καρνέζη και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Φουλ επίθεση χωρίς αποτέλεσμα
Στο 70ο λεπτό του αγώνα ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποφάσισε να ρισκάρει ακόμα περισσότερο έτσι ώστε να έρθει το γκολ της νίκης. Συγκεκριμένα έβαλε τον Μόρα στη θέση του Μαυρία και έτσι το σύστημα έγινε 3-5-2 όταν υπήρχε επίθεση και 5-3-2 όταν αμυνόμασταν με του ακραίους Βύντρα και Τοροσίδη να παίζουν όλη τη γραμμή.

Στο 81’ στη θέση του Καρέλη μπήκε ο Σαμαράς για να δώσει μία παραπάνω εμπειρία στον αγωνιστικό χώρο. Ένα λεπτό αργότερα, καλό σουτ του Ταχτσίδη κατέληξε λίγο άουτ. Τελευταία ευκαιρία στο 87΄όταν ο Τοροσίδης έκανε το σουτ, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον Μαένπα που μπλόκαρε. Στα επόμενα λεπτά η Ελλάδα έκλεισε τη Φινλανδία στο μισό γήπεδο, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στις ευκαιρίες που θα της έδιναν και τη νίκη.

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου:
Ρουμανία – Ουγγαρία 1-1 
Φινλανδία – Ελλάδα 1-1 
Β. Ιρλανδία – Νησιά Φερόε 2-0

Η βαθμολογία: 
Βόρεια Ιρλανδία 6 
Ρουμανία 4 
Φινλανδία 4 
Ουγγαρία 1 
Ελλάδα 1 
Ν.Φερόε 0




Δεν υπάρχουν σχόλια: