Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τρεις μέρες στο κελί οι ύποπτοι για τα απειλητικά μηνύματα

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον τριών προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, και ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα.


Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης Σάββα Σάββα, καταγγέλθηκε στις 28.9.2014 στο ΤΑΕ Πάφου από την Αντρούλλα Ευθυμίου, προϊσταμένη του τεχνικού τμήματος του Δήμου Πάφου, ότι την ίδια ημέρα στις 22:59 δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στο υπηρεσιακό της τηλέφωνο.
Στο μήνυμα που της είχε αποσταλεί αρχικά γίνεται αναφορά για τη διαδικασία ανανέωσης κράτησης των στελεχών της εταιρείας Aristo Developments και δύο άλλων προσώπων, η οποία έγινε στις 28.9.2014 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, και στη συνέχεια εκφράζονται απειλές εναντίον της ιδίας και μέλους της οικογένειάς της.
Σύμφωνα με τον κ. Σάββα, απειλητικά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα έλαβαν στις 28.9.2014 και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας στις 22:08, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος στις 22:29, και ο δημοσιογράφος Κώστας Νάνος στις 22:44.
Ανακρινόμενοι προφορικά, η αδελφή του σχεδιαστή και ο σύζυγός της κατονόμασαν τον τρίτο ύποπτο και πατέρα του σχεδιαστή ως το πρόσωπο που απέστειλε τα απειλητικά μηνύματα προς τους παραπονούμενους, πράγμα το οποίο παραδέχθηκε προφορικά ο τρίτος ύποπτος.
Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες των τριών υπόπτων στη Γεροσκήπου, καθώς και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο.
Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 12 καταθέσεις, ενώ για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν ακόμα 20 καταθέσεις.
Θα ληφθούν καταθέσεις από το στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων, συμπληρωματικές καταθέσεις από τους παραπονούμενους και νέες ανακριτικές καταθέσεις από τους ύποπτους.
Καταθέσεις θα ληφθούν και από πρόσωπα που κατοικούν πλησίον της περιοχής από όπου στάλθηκαν τα μηνύματα.
Επίσης, θα γίνουν υποδείξεις σκηνών με τη συμμετοχή των υπόπτων και θα ληφθούν καταθέσεις και από τους τόπους από όπου αγοράστηκαν το κινητό τηλέφωνο και η κάρτα τηλεφώνου.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση των τριών υπόπτων για τρεις ημέρες, σημειώνοντας πως τυχόν απόλυσή τους πιθανό να επηρεάσει μάρτυρες και το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας και να καταστραφούν τεκμήρια.
Επεσήμανε, ωστόσο, όταν εάν οι έρευνες ολοκληρωθούν πριν τις τρεις ημέρες, οι ύποπτοι να αφεθούν ελεύθεροι.
Στο μεταξύ, η Αστυνομία, ύστερα από εξετάσεις που διενήργησε και ύστερα από έρευνες για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το τηλέφωνο, διαπίστωσε πως τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν με προπληρωμένη κάρτα για την οποία δεν υπήρχαν στοιχεία καταχωρημένα, ωστόσο διαφάνηκε ότι από τη συσκευή από την οποία χρησιμοποιήθηκε η κάρτα έχει χρησιμοποιηθεί και άλλος αριθμός τηλεφώνου, ο οποίος είναι δηλωμένος σε συγγενικό πρόσωπο και συγκεκριμένα στην αδελφή του σχεδιαστή.
-

http://www.sigmalive.com/news/local/168135#sthash.s47T3gR6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: