Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη επένδυση Ρώσου στην Λάρνακα

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφωνία ή διάσταση απόψεων με τον Υπουργό Εσωτερικών για το θέμα της ανέγερσης, από Ρώσο επιχειρηματία, μεγάλου οικοδομικού συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει και ξενοδοχείο πέντε αστέρων επί της Λεωφόρου Αθηνών, διευκρινίζει  ο Δήμος Λάρνακας.
 

Με αφορμή «δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών ώστε να ματαιωθεί η ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας στη Λεωφόρο Αθηνών», ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία «διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφωνία ή διάσταση απόψεων επί του θέματος. Η επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών υπογραμμίζει την ανάγκη τήρησης των νόμιμων διαδικασιών, την οποία, αξίζει να σημειωθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο ήδη εφαρμόζει».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, σε πρόσφατη συνεδρία του μελέτησε πρόταση Ρώσου επενδυτή για αγορά του Δημοτικού τεμαχίου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών με σκοπό την ανέγερση μεγάλου οικοδομικού συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει τη λειτουργία πεντάστερου ξενοδοχείου».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, προστίθεται, «αποφάσισε ομόφωνα την κατ’ αρχήν αποδοχή της διαδικασίας πώλησης του Δημοτικού Τεμαχίου, εφόσον εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Δήμων Νόμου και νοουμένου ότι στο Συμβόλαιο θα διασφαλιστεί η ανέγερση του ξενοδοχείου, καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών».

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι «στο πλαίσιο παραχώρησης των Πολεοδομικών και Οικοδομικών Αδειών, θα πραγματοποιηθεί και ευρύτερη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με δαπάνη του επενδυτή κατά ελάχιστο ύψος €1,2 εκατομμυρίων. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αξιοποίηση του ποσού που θα εισπραχθεί για την υλοποίηση του έργου της Δημοτικής Αγοράς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση, η οποία θα δώσει πνοή και αναπτυξιακή ώθηση στην Λάρνακα, σε μία κρίσιμη περίοδο για την κυπριακή οικονομία».

Σημείωσε επίσης πως «αυτή η προοπτική της επένδυσης αποδεικνύει ότι η Λάρνακα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει σοβαρές και αξιόπιστες ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στη δημιουργία θετικού επιχειρηματικού κλίματος για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Διευκρινίζεται παράλληλα ότι «στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για πώληση του Δημοτικού Τεμαχίου στην εταιρεία ρωσικών συμφερόντων Lanomex, αναφέρεται ότι αυτή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως προνοείται από τον Περί Δήμων Νόμο, καθώς και υπό την έγκριση της Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων σε σχέση με τη διαδικασία πωλήσεων Δημοτικών Τεμαχίων».

Στο πλαίσιο των προνοιών της Νομοθεσίας, καταλήγει η ανακοίνωση, «ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί σε συνεργασία με την εταιρεία Lanomex στην προώθηση υλοποίησης του έργου».
Πηγή: ΚΥΠΕ
http://ikypros.com/?p=52552#sthash.vs8RMZdp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: