Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ξεσκονίζουν τα περιουσιακά στοιχεία του δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα

Σημαντικές εξελίξεις μέχρι αύριο στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.
Μέχρι αύριο Δευτέρα αναμένεται πως θα παραδοθούν στην Αστυνομία τα στοιχεία που αφορούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα. 


Την Παρασκευή το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διατάγματα γι' άρση των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Βέργα και για τη διεξαγωγή έρευνας στο κτηματολόγιο, ώστε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Πάφου να βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας.


Η Αστυνομία ζήτησε το δικαστικό διάταγμα προκειμένου να ερευνήσει κατά πόσον ο Δήμαρχος Πάφου είχε οποιοδήποτε όφελος από την εταιρεία ΑΡΙΣΤΟ, σε μετρητά ή σε ακίνητη περιουσία. Η σύλληψή του, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και στο Δικαστήριο, έγινε για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο Δήμαρχος Πάφου είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων.

Πάντως, το έργο των ανακριτών συνεχίστηκε και χθες, με τη λήψη άλλων καταθέσεων από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του κ. Βέργα. Εξάλλου χθες, υπήρχε το ενδεχόμενο ο Δήμαρχος Πάφου να κληθεί σε εκ νέου ανάκριση, αφού μετά τη σύλληψή του εφάρμοσε την τακτική να μην απαντά σε ερωτήσεις των ανακριτών.

Σημειώνεται πως με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εκπνέει τη Δευτέρα, ο κ. Βέργας τελεί υπό τετραήμερη κράτηση, κι αν προκύψουν νέα σημαντικά στοιχεία, η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησής του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση είτε θα αφεθεί ελεύθερος αφού κατηγορηθεί γραπτώς, είτε θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ανακρίθηκαν η Σολομωνίδου κι ο σύζυγός της

Σε σχέση με την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων, την Παρασκευή κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου η υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, η οποία επικαλουμένη οδηγίες του δικηγόρου της δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Ανακρίθηκε, επίσης, και ο Ελλαδίτης σύζυγός της σε σχέση με την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων. Ο πατέρας της Σολομωνίδου, ο Ηλίας Σολομωνίδης, δεν κλήθηκε για ανάκριση, αφού οι ανακριτές πιστεύουν ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ότι ανέλαβε την ευθύνη των απειλητικών μηνυμάτων για να απαλλάξει την κόρη του. Την ίδια ώρα, με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται από κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου και οι έρευνες για τη συναυλία του Σάκη Ρουβά, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και για την οποία δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμο Πάφου κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε ύποπτη διαδρομή χρήματος.

Ψάχνουν ακόμα το τηλέφωνο

Σε δηλώσεις του για την υπόθεση Σάββα Βέργα στο «Πρωινό Δρομολόγιο», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έχει ήδη εκδώσει διάταγμα γι' άρση του τραπεζικού απορρήτου του Σάββα Βέργα, και τη Δευτέρα θα επιδοθεί στις τράπεζες για να παραδώσουν στοιχεία. Έχει επίσης εκδοθεί διάταγμα και διεξαγωγή έρευνας στο Κτηματολόγιο, για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Πάφου.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε, ακόμη, ότι λήφθηκαν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό του κινητού τηλεφώνου και της κάρτας που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή των μηνυμάτων. Είπε, επίσης, ότι η Νομική Υπηρεσία τηρείται ενήμερη για την πορεία των ερευνών. Για τις καταγγελίες που έγιναν αναφορικά με τη συναυλία του Σάκη Ρουβά, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι λήφθηκαν ήδη κάποιες καταθέσεις, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο.
Πηγή ΣΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.sigmalive.com/news/local/172129#sthash.S45vm7vG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: