Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δύο θέματα σε ανταπόκριση από το Λονδίνο 1) Διάλεξη για τα 100χρονα της 5ης Νοεμβρίου 1914 2) Ταφόπλακα των class-action Τσιμπίδη

Φανούλα Αργυρού
Διάλεξη για τα 100χρονα της 5ης Νοεμβρίου 1914

Λονδίνο:
Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7.15 , στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, ο Δρ. Κλέαρχος Κυριακίδης, ανώτερος Λέκτορας Νομικής και μη ενασκούμενος δικηγόρος της Νομικής σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου στοHatfield, θα δώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη. Στην ιστορική εκείνη μέρα πριν 100 χρόνια,  5 Νοεμβρίου 1914 το Ηνωμένο Βασίλειο:



κήρυξε το πόλεμο εναντίον της επιστήθιας συμμάχου του Τουρκίας,
μονομερώς ακύρωσε την Αγγλο-Τουρκική αμυντική συμφωνία του 1978
και προσάρτησε την Κύπρο στην Βρετανική Αυτοκρατορία.

Ο Δρ. Κυριακίδης θα δώσει προσοχή στο γεγονός ότι μια εβδομάδα μετά την βρετανική κήρυξη πολέμου, ο τότε Μεχμέτ ο 5ος, Χαλίφης και Σουλτάνος της Τουρκίας, εξέδωσε θρησκευτικό διάταγμα, το λεγόμενο Φάτουα (Fatwa) καλώντας όλους τους Μουσουλμάνους ανά τον κόσμο να κηρύξουν Τζιχάτ, ιερό πόλεμο, εναντίον των Βρετανών, Γάλλων, Ρώσων και άλλων «απίστων». Και θα ολοκληρώσει ο Δρ. Κυριακίδης εξετάζοντας τη σημερινή σημασία σε σχέση με τα γεγονότα του 1914.
Της εκδήλωσης θα προεδρεύσει ο γνωστός  καθηγητής/Professor  Robert Holland του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και την εκδήλωση θα κλείσει με σύντομο χαιρετισμό του ο επίσης καθηγητής/ Professor David Holton του Πανεπιστημίου του Cambridge  επικεφαλής του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών.

(Όλοι ευπρόσδεκτοι με επικοινωνία στο τηλέφωνο 078 261 588 14  ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.moderngreek.org.uk ).


Ο Δικαστής Φίτμαν έβαλε την ταφόπλακα στις λεγόμενες class-action Άθαν Τσιμπίδη

ΟυάισκγτονΣτις 31 Οκτωβρίου 2014 ο Δικαστής Φρίτμαν του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον με απόφασή του πέταξε έξω τελειωτικά και τιςτρεις λεγόμενες class action του εξ Αμερικής δικηγόρου κ. Άθαν Τσιμπίδηεφόσον ο τελευταίος δεν προσκόμισε τίποτα εντός της προθεσμίας εφέσεως που του είχε δοθεί και που εξέπνευσε στις 24 Οκτωβρίου.  Οι υποθέσεις αυτές ήσαν α) Η Τουμάζου και άλλων εναντίον του ψευδοκράτους και της τράπεζας HSBC, η Φιουρή και άλλων εναντίον του ψευδοκράτους και της ίδιας τράπεζας και της Σούζι Λάτσφορτ (S. Latchfordεναντίον του ψευδοκράτους και της ίδιας τράπεζας.

Η Σούζι Λάτσφορτ και άλλοι 30 Βρετανοί ήσαν τύπου ΄Οραμς, σφετεριστές που αγόρασαν περιουσίες στα κατεχόμενα και έχασαν τα λεφτά τους και ο κ.Τσιμπίδης τους εξίσωσε με τα θύματα (Ελληνοκύπριους) και τους υποσχέθηκεκαι εκείνους αποζημίωση από το ψευδοκράτος,  και είχε ζητήσει όπως οι τρειςτου αγωγές ενσωματωθούν σε μία εναντίον του ψευδοκράτους και της τράπεζας. Ο δικαστής απέρριψε τα πάντα και έτσι απέφυγε η Κύπρος τη μεγαλύτερη αναγνώριση που θα τύγχανε το κατοχικό καθεστώς σε αμερικανικό δικαστήριο.
Τώρα οι πελάτες του κ. Τσιμπίδη θα πρέπει να αποταθούν σ΄αυτόν  και στους κατά χώρα αντιπροσώπους του, να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω που του είχαν δώσει προκαταβολικώς δίχως καν να ξεκινήσει δίκη εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια. 

Ανταπόκριση Φανούλας Αργυρού από Ράδιο Πρώτο Λευκωσία (πρόγραμμα Λάζαρου Μαύρου) 3.11.2014 -

Σχόλιο Λάζαρου ΜαύρουΚαι έτσι δικαιώθηκε και ο καθηγητής Δρ. ΒαγγέληςΚουφουδάκης που προειδοποιούσε για την υπόθεση αυτή αλλά δεν εισακούστηκε.

Συμπλήρωση Φανούλας Αργυρού΄Οπως και πολλοί δικηγόροι από την Κύπρο είχαν προειδοποιήσει αλλά ούτε εκείνοι εισακούστηκαν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προσεχώς θα κυκλοφορήσει ένα πληρέστερο  ιστορικό της έκβασης της τόσο επικίνδυνης αυτής «δικαστικής» υπόθεσης που ευτυχώς οι δικαστές στις ΗΠΑ δεν τρωνε κουτόχορτο και την πέταξαν στο κάλαθο των αχρήστων και αρνήθηκαν να την αναλάβουν προτού πάθει  ανεπανόρθωτη ζημιά η κυπριακή μας υπόθεση. Και η οποία είχε μάλιστα χαρακτηριστεί από ένθερμο υποστηρικτή του κ. Ά. Τσιμπίδη στην Κύπρο, τον κ. Κώστα Μαυρίδη νυν ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ σε άρθρο του στην Σημερινή 13 Αυγούστου 2011 ως και η «Η μάχη της Κύπρου στις ΗΠΑ» http://www.sigmalive.com/archive/simerini/politics/reportaz/409503  ...  για τους πρόσφυγές μας!

Θα καταγραφεί όλο το προσκήνιο (αλλά και το παρασκήνιο μέσα από τα επίσημα δικαστικά έγγραφα για όλη αυτή την υπόθεση) με ονόματα και πράξεις  και πως αντιμετωπίστηκαν όσοι έγραφαν, δήλωναν και προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα της όλης υπόθεσης από την οποία ΜΟΝΟ οι Τούρκοι θα κέρδιζαν και καθόλου οι πρόσφυγες. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Ελευθερία Λονδίνου ήταν η μόνη που παρακολουθούσε και προειδοποιούσε ενώ στην ολότητά του ο Κυπριακός Τύπος στην ίδια την Κύπρο απέφευγε να ασχοληθεί για το θέμα.  

Φανούλα Αργυρού – Λονδίνο. 3.11.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: