Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν 100 άνθρωποι που επιτέθηκαν σε άσεμνα ντυμένη γυναίκα

Ο αμφιλεγόμενος δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσο Μαρίνο ανακοίνωσε ότι διευθέτησε τις οφειλές του –οι οποίες συνολικά ανέρχονταν σε €1.021,52– για βεβαιωμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στις οποίες είχε υποπέσει και απέρριψε την απαίτηση της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί λόγω του σάλου που προκλήθηκε.


Ο Μαρίνο, εκλεγμένος δήμαρχος της λεγόμενης Αιώνιας Πόλης με το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD), επικρίθηκε έντονα όταν αποκαλύφθηκε ότι του είχε επιβληθεί σωρεία προστίμων διότι έμπαινε με το κόκκινο Fiat Panda του σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία χωρίς ειδική άδεια του δήμου, την οποία πάντως κανονικά ο δήμαρχος της Ρώμης δικαιούται να του χορηγείται.
Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το προσωπικό του Μαρίνο είχε αργήσει περίπου 3 μήνες να ανανεώσει την ετήσια άδεια, αλλά και ότι τα πρόστιμα ακυρώθηκαν διότι το δημαρχικό αυτοκίνητο εξακολουθούσε, παρότι δεν είχε έγκυρη άδεια, να μπορεί να μπαίνει στις περιοχές ελεγχόμενης κυκλοφορίας.
«Δεν θα έπρεπε να πληρώσω, αλλά επέμεινα να πληρώσω», δήλωσε ο Μαρίνο κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες από πολίτες καθώς και στελέχη της δεξιάς αντιπολίτευσης, ορισμένα από τα οποία είχαν φορέσει στολές κλόουν.
Ο κεντροαριστερός πολιτικός ζήτησε επίσης «συγγνώμη» διότι άφησε το αυτοκίνητό του σε ένα σημείο όπου απαγορευόταν η στάθμευση την περασμένη εβδομάδα, αδίκημα που δεν εντόπισε η δημοτική αστυνομία, κατέγραψε όμως ένα τηλεοπτικό συνεργείο. Ο Μαρίνο επέμεινε ότι πρόκειται για ήσσονος σημασίας αδικήματα, σε σύγκριση με το μέγεθος των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει η ιταλική πρωτεύουσα – που βαρύνεται από τεράστια χρέη και πλήττεται από μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, μεταξύ άλλων.
«Βρήκα σουρεαλιστικό το ότι, επί μία ολόκληρη εβδομάδα, τα κουτσομπολιά γύρω από τα πρόστιμα ήταν το βασικό θέμα συζήτησης», δήλωσε ο Μαρίνο. «Αντ’ αυτού ας επικεντρωθούμε σε όσα είναι χρειάζεται να κάνουμε, τα οποία είναι πολλά, στις αλλαγές που έχουν γίνει αλλά και σε αυτές που πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε. «Σε ό,τι με αφορά, δεν θα υπάρξουν σύντομα παραιτήσεις και ούτε πρόωρες εκλογές», πρόσθεσε ο ίδιος.


 http://ikypros.com/?p=60749#sthash.xTsmgeor.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: