Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

12χρονη στην Λεμεσό κατάπιε μία χούφτα χάπια


Συνήθως τα θέματα που αφορούν απόπειρες αυτοκτονίας, δεν αποτελούν αντικείμενο για ρεπορτάζ, εντούτοις στη προκειμένη περίπτωση, η ιστορία που διαδραματίστηκε σε σχολείο της Λεμεσού, αποτελεί πτυχή ενός ευρύτερου θέματος, που αφορά τον σχολικό εκφοβισμό, ο οποίος έχει καταντήσει μάστιγα μεταξύ ανήλικων μαθητών και το θέμα απαιτεί άμεσους χειρισμούς από την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς.



Φοβόταν τόσο πολύ να ξημερώσει Δευτέρα, που το βράδυ της Κυριακής πήρε μία χούφτα χάπια από το ντουλάπι της μητέρας της κα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tothemaonline.com, το περιστατικό έγινε χθες βράδυ, όταν 12χρονη μαθήτρια, οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου της έγινε πλύση στομάχου.

 Η μητέρα της μαθήτριας, μίλησε και εξιστόρησε το δράμα που ζούσε η κόρη της στο σχολείο.
«Η κόρη μου ήρθε στο σπίτι πρόσφατα με μαυρισμένα τα χέρια. Την ρώτησα τι είχε γίνει και μου εκμυστηρεύτηκε ότι κάποια παιδιά στο σχολείο την κακομεταχειρίζονται. Την κορόιδευαν και την χτύπησαν. Την ρώτησα αν τους κατήγγειλε στη διεύθυνση του σχολείου και μου απάντησε ότι το ανέφερε στην υπεύθυνη καθηγήτρια, η οποία τους καλούσε και απλά τους έκανε παρατηρήσεις».   
Την περασμένη Παρασκευή, η κόρη της την πήρε τηλέφωνο ενώ βρισκόταν στο σχολείο γύρω στις 11:00 και την ενημέρωσε ότι θέλει να φύγει, γιατί πάλι δεχόταν ενοχλήσεις και απειλές από τα ίδια παιδιά.
Χθες βράδυ, ενώ η μητέρα της εργαζόταν, απελπισμένη και φοβούμενη για το ξημέρωμα της Δευτέρας, επιχείρησε να βάλει τέρμα στη ζωή της.

Την 12χρονη μετέφερε στο Νοσοκομείο ο θείος της καθώς η μητέρα της εργαζόταν βάρδια σε αρτοποιείο. Ζήτησε από συνάδελφο της να την αλλάξει και έσπευσε στο νοσοκομείο δίπλα από την κόρη της. Όταν η μικρή διέφυγε του κινδύνου, η μητέρα της επέστρεψε πίσω στην εργασία της, αλλά δεχόταν τηλεφωνήματα από τις νοσοκόμες για να επιστρέψει πίσω.
«Της είχαν ενσπείρει τον πανικό και ενώ είχε ηρεμήσει, άρχισαν να την φοβίζουν ότι κάτι άλλο μπορεί να γίνει και με έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνο να επιστρέψω, γιατί δεν μπορούσαν να έχουν, όπως μου είπαν την έγνοια της.  Μου έκαναν πόλεμο ψυχολογικό και όταν επέστρεψα στο νοσοκομείο της βρήκα να κοιμούνται», όπως καταγγέλλει.

 Στο μεταξύ, για το περιστατικό ειδοποιήθηκε λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, η οποία προχώρησε σήμερα στις δέουσες διαδικασίες για να διασφαλίσει την ακεραιότητα της 12χρονης, ζητώντας από τη διεύθυνση του σχολείου να μετακινήσει τη μαθήτρια σε άλλο τμήμα, ενώ της παρέχεται και η ανάλογη ψυχολογική στήριξη.
Όπως μας αναφέρει η μητέρα της 12χρονης στη συγκεκριμένο σχολείο δρα μία ομάδα ανήλικων, η οποία όπως και στην περίπτωση της κόρης της, απειλεί και χτυπά άλλα παιδιά, τα οποία κρίνουν ως πιο αδύναμα.
15χρονος άριστος μαθητής του ίδιου σχολείου, δέχεται συχνά επιθέσεις από τους ίδιους «παλικαράδες» εδώ και μήνες, εντούτοις δεν έβρισκε το κουράγιο να τους καταγγείλει αφού δεχόταν απειλές ότι αν μιλήσει, θα πάθει χειρότερα.

Όταν ρωτήθηκε από την μητέρα του για τα σημάδια κακοποίησης που έφερε στα χέρια του, απάντησε ότι αυτά προκλήθηκαν από το παιχνίδι του με συμμαθήτρια του.


Tothemaonline.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: