Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Είχαν τον 17χρονο σε πτέρυγα με βαρυποινίτες. Πλούσια η δράση του στο παρελθόν


Σοβαρότατες ευθύνες για το Δικαστικό και νομικό σύστημα του τόπου, δημιουργούνται από την αντιμετώπιση του 17χρονου Αλέξη Αναστασίου, ο οποίος είναι ύποπτος για τον εκ προμελέτης θάνατο του Μιchael Antony Louis Μηνά 22 ετών, στη Λάρνακα.


ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι στις 6 Νοεμβρίου 2014, ο ύποπτος κατηγορήθηκε για υπόθεση διαρρήξεων και κλοπών και ζητήθηκε η κράτησή του μέχρι να αρχίσει η ακρόαση της υπόθεσης. Ωστόσο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, αρνήθηκε να διατάξει την κράτηση του επειδή ήταν ανήλικος. Αυτό πριν 10 ημέρες, πριν τον φόνο... Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κράτηση του υπόπτου ζητήθηκε ξανά στις 1.9.2014 και 15.10.2014. Και πάλι η Νομοθεσία για την κράτηση ανηλίκων, δεν επέτρεψε την έκδοση σχετικού δικαστικού διατάγματος. Ο ύποπτος από την ηλικία των 12 ετών είχε 50 με 60 ποινικές υποθέσεις για διαρρήξεις και κλοπές, εμπρησμούς υποστατικών, μεταξύ των οποίων τρεις φορές το σπίτι του. Μία φορά καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 5 ετών με διετή αναστολή και έκτισε ποινές φυλάκισης 5 μηνών και 3 μηνών. Ο ύποπτος τελούσε υπό Κηδεμονευτικό διάταγμα και κηδεμόνας του για 3 χρόνια ήταν το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας.

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ». Ο συνήγορός του, κ. Γιάννης Πολυχρόνης, θα καταχωρήσει αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας διότι σε μια περίπτωση που έκτιε ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές για τρεις μήνες το 2012, τον τοποθέτησαν σε πτέρυγα με βαρυποινίτες και ισοβίτες. Η υπεράσπιση θεωρεί ότι ο ύποπτος αντιμετωπίζει συμπεριφορά επικινδυνότητας και δεν υπάρχει σωφρονιστικό σύστημα προστασίας για ανήλικους και νεαρούς μέχρι 21 ετών.

ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ. Το θύμα έχασε την ζωή του από αιμορραγία των αγγείων του λαιμού από το κτύπημα που δέχθηκε με μαχαίρι. Ο δράστης διέφυγε από την σκηνή και μετά από ένα χιλιόμετρο περίπου σταμάτησε στη συμβολή των οδών Τουζ Χανέ και Μεχμέτ Αλή. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο του, βρήκε χαρτιά και καθάρισε το μαχαίρι από τα αίματα τα οποία βρέθηκαν και παραλήφθηκαν από την Αστυνομία. Στη συνέχεια έσκαψε στην αυλή εγκαταλελειμμένης Τ/Κ κατοικίας και έθαψε το φονικό μαχαίρι. Όταν συνελήφθη από την Αστυνομία, πήρε τους αστυνομικούς στη σκηνή και ξέθαψαν το μαχαίρι.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Σήμερα Δευτέρα, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η διαδικασία για την κράτηση του Αλέξη Αναστασίου για 8 ημέρες έγινε κεκλεισμένων των θυρών, στην παρουσία του πατέρα και της αδελφής του υπόπτου, ενώ στο θείο του θύματος δεν επετράπη να παραστεί.
Ο Λοχίας Γιώργος Χαραλάμπους, ανέφερε στην Ε.Δ. κ. Μαρία Λοίζου ότι εναντίον του υπόπτου διερευνάται υπόθεση που αφορά αδικήματα φόνου εκ προμελέτης και μαχαιροφορίας κατά παράβαση των άρθρων 204, 81(1) και 82 (1), (2) του Κεφ. 154, τα οποία διαπράχθηκαν στις 16 Νοεμβρίου 2014, στην οδό Τουζ Χανέ στην περιοχή Μακένζυ στην Λάρνακα.
Συγκεκριμένα, στις 16 Νοεμβρίου 2014, στις 6.45 π.μ. περίπολος του ΤΑΕ Α.Δ. Λάρνακας υπό τον υπεύθυνο του κ. Χαρ. Ζαχαρίου εφθασε όταν εντοπίστηκε από πολίτη νεκρός άνδρας, στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας Ισαβέλλα Κώρτ στην οδό Τουζ Χανέ στην περιοχή Μακένζυ στην Λάρνακα. Ο πολίτης ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία και στην περιοχή έσπευσαν αμέσως μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας όπου εντόπισαν μέσα σε λίμνη αίματος νεαρό άνδρα, ο οποίος κατόπιν εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον Michael antony Louis Μηνάς, 22 ετών από την Λάρνακα. Η σκηνή αποκλείστηκε και κλήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος διενήργησε αυτοψία και εξετάσεις στη σορό του θύματος. Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε τραύμα στην πλάγια αριστερή τραχηλική χώρα το οποίο προκλήθηκε από αιχμηρό όργανο πιθανόν μαχαίρι. Επίσης ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο θάνατος του θύματος ήταν σχεδόν ακαριαίος λόγω γης μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασε.

Εντοπίσθηκε το κινητό τηλέφωνο του θύματος στο οποίο φάνηκε να υπάρχει πρόσφατη επικοινωνία μεταξύ του και του υπόπτου. Περεταίρω από τις εξετάσεις που ακολούθησαν στην περιοχή, λήφθηκε πληροφορία από περίοικους ότι γύρω στις 6.00 το πρωί ακούστηκαν κραυγές άντρα, να προέρχονται από το ισόγειο της πολυκατοικίας.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ. Την Κυριακή εξασφαλίστηκε μαρτυρία από πρώην φιλενάδα του θύματος και τώρα φιλενάδα του υπόπτου, ότι στις 14 Νοεμβρίου 2014 στις 6.40 μ.μ. η ίδια μετέφερε με το δικό της όχημα τον ύποπτο στην Αστυνομία Λάρνακας, για να υπογράψει σχετικά με όρους που του επιβλήθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Κατά την ώρα που η ίδια ανέμενε τον ύποπτο στο αυτοκίνητο της, πέρασε από το σημείο το θύμα βρισκόμενος ως συνοδηγός σε αυτοκίνητο και αφού την αντιλήφθηκε την εξύβρισε με διάφορες φράσεις. Στην παρουσία της, ο ύποπτος τηλεφώνησε στο θύμα από το κινητό του τηλέφωνο και είχαν έντονη λογομαχία ενώ μεταξύ τους εκστόμισαν απειλές και διευθέτησαν ραντεβού για να βρεθούν και να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Περαιτέρω, σύμφωνα με την ίδια ,το τηλεφώνημα μεταξύ θύματος και υπόπτου είχε αρκετή ένταση και οι συνομιλούντες εξυβρίστηκαν εκατέρωθεν.

ΥΠΟΨΙΕΣ. Κατόπιν των πιο πάνω εξελίξεων, εναντίον του υπόπτου ηγέρθηκαν υποψίες ότι δυνατό να ενέχεται στην διάπραξη των αδικημάτων και εξασφαλίστηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης καθώς και έρευνας της οικίας του.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Αμέσως διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας για εντοπισμό και σύλληψη του υπόπτου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποκλείστηκε η περιοχή όπου βρίσκεται η κατοικία του στη Λάρνακα. Σε κάποια στιγμή, θεάθηκε το αυτοκίνητο να προσεγγίζει την οικία του υπόπτου και από αυτό να κατεβαίνει νεαρό πρόσωπο που φορούσε μπουφάν με κουκούλα την οποία έφερε στο κεφάλι. Το εν λόγω πρόσωπο μπήκε μέσα στην αυλή της οικίας του υπόπτου και μετά από μικρό χρονικό διάστημα θεάθηκε να εξέρχεται, έχοντας στην κατοχή μια νάιλον σακούλα και αφού επιβιβάστηκε στο όχημα με το οποίο μετέβηκε στην περιοχή εγκατέλειψε το μέρος. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας ακολούθησαν και ανέκοψαν το πιο πάνω όχημα στην οδό Αριστοφάνους στη Λάρνακα. Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν 26χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε μια νάιλον τσάντα εντός της οποίας υπήρχε μια φανέλα χρώματος μαύρου, ένα ζεύγος παπούτσια, ένα ζεύγος κάλτσες και μερικά σκουπίδια.
Ο 26χρονος ανέφερε ότι το πρωί της Κυριακής όταν ξύπνησε, διαπίστωσε ότι είχε στο κινητό του τηλέφωνο αναπάντητες κλήσεις από τον ύποπτο από το προηγούμενο βράδυ. Η ώρα 12:08 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύποπτο, ο οποίος του ζήτησε να μεταβεί στην οικία του γιατί κάτι τον ήθελε χωρίς να του αναφέρει λεπτομέρειες. Ο 26χρονος πήγε με το αυτοκίνητο του στην οικία του υπόπτου όπου αφού κτύπησε την πόρτα δεν ανταποκρίθηκε κανένας. Κατόπιν τούτου τηλεφώνησε ξανά στον ύποπτο και χωρίς αυτός να του απαντήσει,βγήκε από την διπλανή οικία η οποία είναι προσκολλημένη με την δική του, η οποία ανήκει στον θείο του και του πέταξε την νάιλον τσάντα που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του λέγοντας του επί λέξει «Πιάστην τζιαι πήενε φαράτζιστην». Ο 26χρονος Ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε τι είχε μέσα η τσάντα, δεν την άνοιξε, αλλά επειδή βιαζόταν την πήρε με σκοπό να πάει να την πετάξει σε ανοικτό χώρο δίπλα από πρατήριο βενζίνης επί της Λεωφόρου Φανερωμένης.
Ταυτόχρονα και σε συνέχεια με τα πιο πάνω γεγονότα ο ύποπτος εντοπίστηκε η ώρα 12:30 στην οικία του θείου του που εφάπτεται στη δική του και συνελήφθηκε με βάση το ένταλμα σύλληψης που υπήρχε εναντίον του. Αφού του εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψης του και του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο απάντησε «Εντάξει, εντάξει, ηρεμήστε».


ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ. Αμέσως μετά την σύλληψή του ο ύποπτος παραδέχθηκε προφορικά ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το θύμα, τις πρωινές ώρες της Κυριακής, μετέβηκε πεζός στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι το οποίο πήρε πριν να αναχωρήσει από την οικία. Εκεί ανέφερε ότι μόλις συναντήθηκαν, χωρίς να ανταλλάξουν οποιαδήποτε κουβέντα κινήθηκε ο ένας εναντίον του άλλου και αφού το θύμα του επιτέθηκε έχοντας στην κατοχή του λεπίδα αυτός χρησιμοποίησε το μαχαίρι που κρατούσε κτυπώντας το θύμα μια φορά στο λαιμό. Πρόκειται για τακτικό μαχαίρι που χρησιμοποιείται από ειδικές δυνάμεις, μήκους 23 εκ. με λεπίδα 12 εκ., η οποία καταλήγει σε μυτερή άκρη.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ. Όταν συνελήφθη ο 26χρονος και του εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψης του και του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο απάντησε «Εν τζιαι ήξερα τι έκαμε το αλεξούι».

ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΗ. Την ίδια ημέρα και μεταξύ των ωρών 4:55 – 6:05 προέβηκε σε θεληματική κατάθεση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι διαφορές του με το θύμα χρονολογούνται από το καλοκαίρι όταν ο ύποπτος σύναψε σχέση με την πρώην φιλενάδα του θύματος. Επίσης, ότι το θύμα για το λόγο αυτό, απειλούσε τόσο τον ίδιο, όσο την φιλενάδα του και την οικογένειά της. Στη συνέχεια ανέφερε το γεγονός που έγινε στις 14 Νοεμβρίου 2014, έξω από την Α.Δ. Ε. Λάρνακας όπου το θύμα εξύβρισε τη φιλενάδα του και είχαν μεταξύ τους έντονη τηλεφωνική αντιπαράθεση μέχρι και την συνάντηση τους στην σκηνή των αδικημάτων όπου εξελίχθησαν τα γεγονότα με τον τρόπο που τα περιέγραψε στην προφορική του παραδοχή.


 http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: