Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κύπρος. Θετικά τα μηνύματα για το 2015 από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου



Θετικά αξιολογούν στο παρόν στάδιο τις εξελίξεις στην αγορά Ηνωμένου Βασιλείου, οι εκπρόσωποι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου που πρόσφατα συμμετείχαν σε μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες διεθνής τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης την World Travel Market (WTM), Λονδίνου.

Μέσα από τις επαφές που είχαν αλλά και μετά από σχετική ενημέρωση από διάφορους εταίρους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διαφαίνεται ότι ο προγραμματισμός για το 2015 τουλάχιστο από τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων αναμένεται να κινηθεί ανοδικά με πολύ καλή προοπτική ανατροπής της φθίνουσας πορείας των τελευταίων χρόνων.

Επιπρόσθετα όπως διαφάνηκε ο προγραμματισμός και διαφόρων αεροπορικών εταιρειών φαίνεται εμπλουτισμένος για το 2015 με καλές προοπτικές περαιτέρω ανάκαμψης. 

Όσο αφορά την χειμερινή περίοδο 2014-2015 παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναμένεται να είναι μια δύσκολη περίοδος.

Μεταξύ άλλων η αεροπορική σύνδεση της Πάφου με αγορές προτεραιότητες είναι περιορισμένη ως ανύπαρκτη, αρκετοί διοργανωτές ταξιδιών δεν περιλαμβάνουν την Πάφο-Κύπρο στα προγράμματα τους ενώ το αρνητικό σκηνικό συμπληρώνεται με την αναστολή εργασιών δεκάδων ξενοδοχειακών και επισιτιστικών μονάδων και καταστημάτων που εδραιώνει ακόμη περισσότερο την εικόνα της Κύπρου ως νησί για καλοκαιρινές διακοπές.

Παρ’ όλα αυτά- όπως αναφέρεται- διαφαίνεται μια καλύτερη προοπτική από τον Μάρτιο του 2015.

Λόγω της σχετικής ανάκαμψης της αγγλικής οικονομίας και ισοτιμίας στερλίνας -ευρώ, η επαναφορά αρκετών διοργανωτών με επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο, οι καλές εξελίξεις στην Γερμανική αγορά, η περαιτερω αναβάθμιση της προσβασιμότητας αλλά και η έμφαση στην αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας διαμηνύουν , σημειώνεται, ίσως καλύτερες τουριστικές επιδόσεις τα επόμενα χρόνια (με επιφύλαξη για την ρωσική αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “ είναι γι’ αυτό που τώρα είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να στηριχθούν οι ξενοδοχειακές μας μονάδες και η υποδομή γενικότερα για να παραμένουν σε λειτουργία ολόχρονα, να στοχεύσουμε σε εξειδικευμένες μορφές τουρισμού, να στηριχθούν αεροπορικές εταιρείες και διοργανωτές ταξιδίων και μέσα από μια αποτελεσματικότερη και πιο εντατικοποιημένη προβολή τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο να καταφέρουμε την επαναφορά της βιομηχανίας σε αναπτυξιακή τροχιά”.



Maxi 

Δεν υπάρχουν σχόλια: