Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

20 χρόνια πίσω από τα σίδερα στον Κυριακίδη για το φόνο της συζύγου του


Ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για την ανθρωποκτονία της συζύγου του Χριστίνας Καλαϊτζίδου, 30 χρόνων τέως από τη Θεσσαλονίκη, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, στον Γιώργο Κυριακίδη, 35 χρόνων, Ελληνοπόντιο.


Στην απόφασή του το Δικαστήριο χαρακτήρισε το έγκλημα στυγερό, ενώ σημείωσε ότι η για διετία παρασιώπηση του εγκλήματος από τον κατηγορούμενο είναι απαράδεκτη. Το Δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 5 χρόνων στον κατηγορούμενο για την κατηγορία του εμπρησμού. Οι δύο ποινές θα συμψηφισθούν.
O πατέρας της Χριστίνας επικοινώνησε στο πρόσφατο παρεθλόν με το SigmaLive και ζητούσε δικαίωση για το θάνατο της κόρης του.

Υπενθυμίζεται ότι o Κυριακίδης είχε παραδεχθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2014, ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, μετά από συμβιβασμό της υπεράσπισης με την Κατηγορούσα Αρχή, η οποία απέσυρε την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Μάρτιο του 2014, δύο χρόνια μετά το θάνατο της Χριστίνας Καλαϊτζίδου στο διαμέρισμα του ζεύγους στη Δερύνεια.  Τότε στις 16 Μαρτίου του 2012, η 30χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή στο κρεβάτι της στο διαμέρισμα όπου ζούσε με τα τρία ανήλικα παιδιά της, ηλικίας πέντε, επτά και έντεκα χρόνων στη Δερύνεια.

Η κοπέλα εντοπίστηκε γύρω στις 10.15 το πρωί όταν δόθηκε πληροφορία από πολίτες ότι από όροφο διαμερισμάτων στη Δερύνεια αναδυόταν καπνός. Επί τόπου μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι αναγκάστηκαν να παραβιάσουν παράθυρο της κουζίνας για να εισέλθουν στο σπίτι αφού ήταν κλειδωμένα.

Η εστία του καπνού εντοπίστηκε στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος και συγκεκριμένα στο κρεβάτι πάνω στο οποίο βρισκόταν αναίσθητη νεαρή γυναίκα.

Στη σκηνή κλήθηκε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία διενήργησε αυτοψία και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Η κ. Αντωνίου που διενήργησε και τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού απέδωσε το θάνατο της σε εισπνοή καπνού και διοξειδίου του άνθρακα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας κατέδειξαν ότι η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο, η κοπέλα έφερε στο χέρι της ελαφρά εγκαύματα, ενώ δίπλα από το κρεβάτι εντοπίστηκαν ένα τασάκι και τσιγάρα.

Μετά το θάνατο της στις 16 Μαρτίου 2012, η σορός της Καλαϊτζίδου είχε μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε η ταφή, ωστόσο από την αρχή η οικογένεια της είχε κάνει λόγο για δολοφονία αφού μεταξύ άλλων υπήρχαν, όπως είπαν, εμφανή κτυπήματα στο πρόσωπο της.

Η οικογένεια της κοπέλας στην Ελλάδα ζήτησε να γίνει εκταφή σορού και νέα νεκροψία ενώ ζητήθηκε γνωμάτευση από ειδικό επιστημονικό κέντρο στο Λονδίνο.  

Οι νέες επιστημονικές εξετάσεις έδειξαν ότι στην τραχεία και στο λάρυγγα της νεκρής δεν υπήρχε αιθάλη, δηλαδή συστατικό του καπνού. Αιτία θανάτου, σύμφωνα με το επιστημονικό κέντρο στο Λονδίνο είναι ασφυξία συνεπεία πνιγμού αλλά όχι από εισπνοή αιθάλης. Ακόμα στο πρόσωπο της κοπέλας εντοπίστηκαν θλαστικά τραύματα και εκχυμώσεις.



http://www.sigmalive.com/news/local/179483/20etis-fylakisi-ston-kyriakidi-gia-to-fono-tis-syzygou-tou#sthash.tbUfYDxG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: