Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

37χρονος στο κελί για υποθέσεις απειλών και εκβιασμού

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησης εναντίον 37χρονου από την Πύλα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απαίτησης περιουσίας με απειλές, απόπειρας εκβίασης, απειλής βιαιοπραγίας, κοινής  επίθεσης, ανησυχίας και δημόσιας εξύβρισης, που διαπράχθηκαν από τις 4/10 – 7/11/2014 στη Λάρνακα.


Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο 37χρονος φέρεται να συμφώνησε με δύο άλλα άτομα όπως εντοπίσει συγκεκριμένο άνδρα στην Ελλάδα, λαμβάνοντας μάλιστα ως προκαταβολή 170 ευρώ ενώ με τη διευθέτηση του θέματος θα έπαιρνε άλλα 430 ευρώ.
Ωστόσο επειδή ο ύποπτος φέρεται να μην κατάφερε τελικά να εντοπίσει τον άνδρα στην Ελλάδα τα δύο άλλα άτομα δεν του έδιναν τα υπόλοιπα χρήματα που είχαν συμφωνήσει. Ο 37χρονος – σύμφωνα με τα λεχθέντα στο δικαστήριο, από την 1 – 4 Οκτωβρίου 2014 φέρεται να τηλεφωνούσε στον παραπονούμενο  και να τον απειλούσε τον ότι θα του προκαλέσει κακό εάν δεν έπαιρνε το υπόλοιπο ποσό.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε ότι σε συνάντηση που είχαν στις 4 Οκτωβρίου στη Λάρνακα του επιτέθηκε προκαλώντας του πραγματική σωματική βλάβη, ενώ τον απείλησε ότι θα του προκαλέσει μεγαλύτερο κακό εάν δεν τον πλήρωνε.
Ο παραπονούμενος κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λάρνακας και όπως ανέφερε στην Αστυνομία από τις 4/10 – 7/11/2014 ο 37χρονος άρχισε να του τηλεφωνεί στο κινητό του απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσει εάν δεν του πληρώσει τα λεφτά που του χρωστούσε. Ο ύποπτος, σύμφωνα με τον παραπονούμενο τον απείλησε φραστικά λέγοντας του «θέλω την κκελλέ σου μες το πιάτο, θα σου ανατινάξω το σπίτι, και θα σου στείλω του αραπάες να σε έβρουν».
Ο παραπονούμενος ύστερα από πληροφορία που έλαβε ότι ο ύποπτος τον αναζητούσε αναγκάστηκε να μετακομίσει από το διαμέρισμα του σε άλλο χώρο.
Χθες το απόγευμα ο 37χρονος συνελήφθηκε από την Αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση ενώ σήμερα το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.
Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του παραπονούμενου και του υπόπτου, ενώ θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του 37χρονου.  Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ακόμα στο Δικαστήριο ότι ο ύποπτος έχει απασχολήσει την Αστυνομία κατά συρροή για παρόμοιας φύσεως αδικήματα.


http://ikypros.com/?p=58345#sthash.3VbmuZhV.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: