Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Παραποίησαν τις ημερομηνίες λήξης σε έτοιμους καφέδες

Παραποίηση της ημερομηνίας λήξης σε έτοιμους καφέδες διερευνά η Αστυνομία σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με την Αστυνομία, έχουν εξασφαλίσει διατάγματα σύλληψης δύο προσώπων, τα οποία ανακρίνονται σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παραποίησης χρονικών ενδείξεων συσκευασμένων καφέδων με εμπορική επωνυμία “Maresi Vienna Ice Coffee”.
 

Συγκεκριμένα, διερευνάται υπόθεση κατοχής, σήμανσης και πώλησης τροφίμου με τρόπο ψευδή, παραπλανητικό ή απατηλό που δυνατόν να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Οι καταναλωτές καλούνται να αποφύγουν τη χρήση τους και οι εμπορευόμενοι να τα αποσύρουν από την έκθεση προς πώληση.

Πρόκειται για προϊόντα με την ονομασία έτοιμος καφές με ημιάπαχο γάλα (UHT) μακράς διαρκείας και την εμπορική επωνυμία Maresi Vienna Ice Coffee Cappuccino 0,9%fat και έτοιμος καφές με άπαχο γάλα και κρέμα (UHT) μακράς διαρκείας και εμπορική επωνυμία Maresi Vienna Ice Coffee, coffee and milk.

Σημειώνεται ότι η παρασκευάστρια εταιρεία στην Αυστρία έχει διακόψει τη συνεργασία της με την προηγούμενη εταιρεία στην Κύπρο και έχει δώσει την αντιπροσωπεία σε νέα κυπριακή εταιρεία, η οποία άρχισε ήδη να διανέμει τις καινούργιες συσκευασίες των εν λόγω προϊόντων, τα οποία δεν φέρουν επικολλημένο καλαμάκι στο πλευρό και φέρουν πώμα που διευκολύνει την πόση.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες πληροφορούν τους Υπεύθυνους Επιχειρήσεων Τροφίμων ότι είναι ευθύνη τους να θέτουν προς πώληση ασφαλή τρόφιμα και ως εκ τούτου, θα πρέπει να προβαίνουν σε έλεγχο για εμφανή σημεία παραποίησης και να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι για ξαφνική διάθεση στην αγορά προϊόντων των οποίων οι τιμές, για άγνωστο λόγο, έχουν μειωθεί αισθητά.

Πηγή: ΚΥΠΕ
http://ikypros.com/?p=59494#sthash.A0hRI8sQ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: