Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τέτ-α-τετ Κάμερον - Πούτιν


Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασαν το κοινό ενδιαφέρον τους για την αναθέρμανση των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση που επλήγησαν από την κρίση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.



Ο Πούτιν είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Κάμερον και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της συνόδου των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, όπου ο Πούτιν δέχτηκε πιέσεις να κάνει περισσότερα ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία διαφορετικά θα υποστεί περαιτέρω κυρώσεις.

"Το ουκρανικό ζήτημα ήταν εκ των πραγμάτων το μοναδικό αντικείμενο της συζήτησης, ωστόσο μίλησαν για τους θεμελιώδεις λόγους πίσω από την παρούσα ρήξη ανάμεσα στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και έναν αριθμό ευρωπαϊκών χωρών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Κάμερον έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αναθέρμανση των σχέσεων αυτών και για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης που θα βοηθήσει στο να εγκαταλειφθεί αυτή η διάθεση αντιπαράθεσης", πρόσθεσε.



Newzup 

Δεν υπάρχουν σχόλια: