Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο Ομπάμα εξόργισε τους Κινέζους επειδή μασούσε τσίχλα!


Με  καθόλου κολακευτικά επίθετα όπως, «αργόσχολος και «ράπερ», στόλισαν οι Κινέζοι χρήστες του Weibo (το αντίστοιχο του twitter στην Κίνα), τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στην σύνοδο κορυφής των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού για την οικονομική συνεργασία (APEC).
 


Ο λόγος που ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε έξαλλους τους μάλλον συντηρητικούς Κινέζους είναι ότι παντού, από το αεροδρόμιο στο Πεκίνο κατά την διάρκεια της άφιξής του, στην αίθουσα της σύσκεψης και γενικότερα, όπου πήγαινε, οι κάμερες τον είχαν «συλλάβει» να μασάει τσίχλα...

Στην Κίνα και γενικότερα, στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, το μάσημα της τσίχλας θεωρείται προσβολή, ενώ στην Σιγκαπούρη απαγορεύεται η εισαγωγή τσίχλας.

Ο Yin Hong, καθηγητής δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Κάναμε τόσο πολυτελή αυτή την συνάντηση, με χορό και τραγούδια και βλέπουμε τον Ομπάμα να βγαίνει από το αυτοκίνητο μασώντας τσίχλα σαν αργόσχολος». Ένας άλλος Κινέζος χρήστης αποκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο «ράπερ».

Πάντως, δεν αποκλείεται ο Μπαράκ Ομπάμα να μασούσε τσίχλα Nicorette, αφού υπήρξε πρώην καπνιστής που θέλει να απαλλαγεί από την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος και το μάσημα της τσίχλας δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον Ομπάμα, που κατόρθωσε στο πλαίσιο της συνόδου να υπογράψει με την Κίνα μια ιστορική συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.


livenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: