Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Δύο επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εργαζόμενους στα κέντρα αναψυχής. Ο ΣΙΚΑΠ αναλαμβάνει δράση στον τομέα της επιμόρφωσης. ΦΩΤΟ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στην Πάφο στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2014 για τους εργαζόμενους σε κέντρα αναψυχής με θέμα «Κυπριακή κουζίνα και πρακτικές υγιεινής τροφίμων» και «Γευσιγνωσία Κρασιού».


 
Το σεμινάριο Κυπριακή κουζίνα παρουσίασε ο αρχιμάγειρας Στέφανος Χρυσάνθου.

Το σεμινάριο ήταν διάρκειας 7 ωρών και στο τέλος όσοι τα παρακολουθούν  έλαβαν και σχετικό δίπλωμα το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.
Το σεμινάριο διοργάνωσε και επίσης παρουσίασε ο διακεκριμένος στο είδος του Μιχάλης Δημοσθένους.

Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα μαγειρικής μαζί με τον κ. Χρυσάνθου και παρακολούθησαν την εκτέλεση διαφόρων συνταγών.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο FITOS INN.




Το σεμινάριο  γευσιγνωσία κρασιού  παρουσίασε ο πρόεδρος των Σομελλιέρ Κύπρου Γιώργος Κασσιανός.

Τεράστια επιτυχία σημείωσε και το σεμινάριο αυτό. Στο τέλος οι συμμετέχοντες έλαβαν και αυτοί σχετικό δίπλωμα.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη και υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη από το ΡΙΚ. Ο κ. Κασσιανός με τις εξαιρετικές γνώσεις του στο Κρασί καθήλωσε τους παρευρισκόμενους στο σεμινάριο.

Τα σεμινάρια στηρίζει ο ΣΙΚΑΠ, ενώ το FITOS INN μαζί με τον ΣΙΚΑΠ ξεκινούν λειτουργία εκπαιδευτικού κέντρου για εργαζόμενους σε κέντρα αναψυχής.
Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ- βρίσκεται σε επαφή πλέον και με νεαρούς ιδιοκτήτες αλλά και νεαρούς εργαζόμενους στα κέντρα αναψυχής και στοχεύει μέσα από την διοργάνωση διαφόρων σεμιναρίων, κυρίως κατά την χειμερινή περίοδο, στην άψογη εκπαίδευση των εργαζομένων για να αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση και η προσφορά στην επισιτιστική βιομηχανία. Την προσπάθεια αυτή του Συνδέσμου στηρίζουν διακεκριμένοι μάγειρες, Σομελλιέρ αλλά και ο εκπαιδευτής Μιχάλης Δημοσθένους.   



Το μήνυμα που δίδεται μέσα από τα συγκεκριμένα επιμορφωτικά σεμινάρια είναι ότι επιβάλλεται η συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού των κέντρων αναψυχής.
Στα δύο επιμορφωτικά σεμινάρια παρακολούθησαν αρκετοί νέοι εργαζόμενοι αλλά και ιδιοκτήτες στα κέντρα αναψυχής της Πάφου.

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ και της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου ευχαρίστησε  τον πρόεδρο των αρχιμαγείρων Κύπρου Στέφανο Χρυσάνθου για την συμμετοχή του στο σεμινάριο "Κυπριακή κουζίνα", τον Γιώργο Κασσιανό, πρόεδρο των Σομελλιέρ Κύπρου για την συμμετοχή του στο σεμινάριο Γευσιγνωσία Κρασιού αλλά και την εταιρεία Tourism & Hospitality Seminars LTD και τον Μιχάλη Δημοσθένους για την άψογη διοργάνωση του σεμιναρίου.

Ο κ. Θρασυβούλου, ευχαρίστησε και τα οινοποιεία για την προσφορά κρασιών για να γίνει το σεμινάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: