Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δείτε ποιες είναι οι περισσότερο και οι λιγότερο «ασφαλείς» αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο



Μια αυστραλιανή εταιρεία, ανέπτυξε, όπως ισχυρίζεται «το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο» με βάση την ασφάλεια των πτήσεων και μας παρουσιάζει τις περισσότερο και τις λιγότερο «ασφαλείς» αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.   


Όπως αναφέρει ο δικτυακός του τόπος, πρόκειται για «το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο» με βάση την ασφάλεια των πτήσεων. Η  Airlineratings.com ιδρύθηκε από τον Geoffrey Thomas, έναν αυστραλό συγγραφέα για αεροπορικά θέματα και είναι το αποτέλεσμα δύο χρόνια «επίπονου» έργου μιας ομάδας ερευνητών. Η βρετανική Telegraph, σε άρθρο της, αναφέρει τα αποτελέσματα της ιστοσελίδας…   Έχουν αξιολογηθεί 425 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, με ένα σύστημα βαθμολόγησης βάσει αστεριών. Οι αεροπορικές εταιρείες με ένα αστέρι, σύμφωνα με αυτό το σύστημα, είναι οι λιγότερο αξιόπιστες.   Σε 137 αεροπορικές εταιρείες, δόθηκαν από επτά αστέρια –η κορυφαία βαθμολογία- μεταξύ των οποίων είναι οι British Airways, Flybe, Virgin Atlantic, Lufthansa και η Aer Lingus. Οι εταιρείες Ryanair, easyJet, Monarch και Jet2.com, πήραν η καθεμιά από πέντε αστέρια.  


 Σε περισσότερες από 40 αεροπορικές εταιρίες δόθηκαν τρία αστέρια ή λιγότερα, μεταξύ των οποίων η Lion Air (με έδρα την Ινδονησία), η Yeti Airlines (του Νεπάλ) και η Solomon Airlines.       «Λαμβάνουμε υπόψη μας την ασφάλεια συνολικά και αντικειμενικά χρησιμοποιώντας μόνο διεθνώς αναγνωρισμένους ελέγχους από τους πιο σεβαστούς φορείς», δήλωσε ο κ. Thomas. «Εγώ ο ίδιος κάνω αεροπορικά ταξίδια περισσότερες από 75 ημέρες το χρόνο και μπορώ να σας πω, ότι είναι σημαντικό να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις αεροπορικές εταιρείες που ταξιδεύουμε και όχι μόνο για το τι σερβίρουν για μεσημεριανό γεύμα. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο τυχεροί, έχοντας την επιλογή του οδικού ή του σιδηροδρομικού ταξιδιού από το να διακινδυνεύσουν μια πτήση…». «… 

Για παράδειγμα, αν πετάτε από το Λονδίνο στη Μόσχα, θεωρείτε πως η Belavia Airlines είναι ασφαλής ή όχι;», πρόσθεσε. «Είναι πολύ πιθανό να μην την έχετε ακούσει καν και ίσως να προτιμάτε να επιλέξετε μια διαφορετική αεροπορική εταιρεία, αλλά η Belavia έχει το τέλειο σκορ «επτά» για την ασφάλεια».   Ο δικτυακός τόπος θα ενημερώνεται τακτικά με νέες πληροφορίες.   Το Airlineratings.com αξιολογεί επίσης τις αεροπορικές εταιρείες από την άποψη του «προϊόντος» (αποσκευές, γεύματα, ανέσεις κ.ά.), με βάση τα σχόλια των επιβατών. Μόλις 11 φορείς βαθμολογήθηκαν με την υψηλότερη βαθμολογία, τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την εξυπηρέτηση και είναι οι: Air New Zealand, Asiana Airlines, Cathay Pacific, Emirates, Etihad, EVA Air, Korean Air, Qantas, Royal Jordanian, Singapore Airlines και η Virgin Atlantic.   

Μια γερμανική έρευνα Έρευνα που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το χρόνο (περιλαμβάνει στοιχεία από το 1983) από το Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre, με έδρα τη Γερμανία, εκτίμησε πως η Finnairείναι η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Οι Air New Zealand, Cathay Pacific, Emirates και Etihad, συμπεριλήφθησαν επίσης μεταξύ των πέντε πιο ασφαλών αερομεταφορέων, ενώ η British Airways ήρθε 10η, η Virgin 15η, η easyJet 17η και η Ryanair 32η. Καμία αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ δεν ήταν στην πρώτη 20άδα -η Southwest Airlines ήταν υψηλότερη στην κατάταξη, στο νούμερο 21. Στις λιγότερο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες συμπεριλήφθησαν μεταξύ άλλων οι: China Airlines, TAM Airlines, Air India, GOL Transportes Aereos, Korean Air, Saudia και Turkish Airlines.   

Πηγή: clickatlife.gr 

http://like.philenews.com/el-gr/oti-neo-ellada/1469/33028/oi-perissotero-kai-oi-ligotero-asfaleis-aeroporikes-etaireies-ston-kosmo#sthash.ASmC2wnK.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: