Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αύριο παραιτείται ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Όλες οι λεπτομέρειες


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από την "ΦΩΝΗ της Πάφου" ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, αναμένεται αύριο Παρασκευή να υποβάλλει την παραίτησή του από την θέση του δημάρχου της πόλης. 



Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ερεύνησε το θέμα και σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες που εξασφάλισε από τον στενό κύκλο του κ. Βέργα, όντως αύριο παραιτείται από το αξίωμα του δημάρχου.

Το μεσημέρι ο Σάββας Βέργας θεάθηκε να γευματίζει με δύο άτομα σε παραλιακό κέντρο της Κάτω Πάφου με τους οποίους φαίνεται να είχε σοβαρή συζήτηση. 


Ο Σάββας Βέργας, σύμφωνα και με το ΣΙΓΜΑ, θα ανακοινώσει αύριο την παραίτηση του από τη θέση του Δημάρχου Πάφου μετά και τις νέες καταγγελίες εναντίον του σε σχέση με τον ΣΑΠΑ και το θέμα του γηπέδου τένις στην οικία του.

Επίσης φαίνεται ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος από την αρχή φαίνεται να επιθυμούσε κάτι τέτοιο.
Ο Σαββας Βέργας αναμένεται λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες να υποβάλει αύριο την παραίτηση του.

Την παραίτηση Βέργα ζητά επισήμως και ο ΔΗΣΥ.
Αυτό αποφασίσθηκε σε συνεδρία στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος του Κομματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο βουλευτής Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου, η Επαρχιακή Γραμματεία του κόμματος και η δημοτική ομάδα του κόμματος στον Δήμο Πάφου.
Εξάλλου η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει πως ανεξάρτητα από την έκβαση της δικαστικής διαδικασίας και των άλλων ερευνητικών διαδικασιών, ο Δήμαρχος Πάφου επιβάλλεται να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν και να συμβάλλει στην αποκατάσταση του κύρους του Δήμου και στην επάνοδο της ομαλότητας.

Σε περίπτωση πάντως που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο Σάββας Βέργας παραιτηθεί, θ'΄ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες για πλήρωση της θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: