Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Έφτασαν στην Κύπρο ανακριτές από την Ελλάδα για την δίωξη Τσαλικίδη


Δύο στρατιωτικοί εισαγγελείς, που ενεργούν ως ποινικοί ανακριτές, ήρθαν από την Ελλάδα στην Κύπρο προκειμένου να λάβουν καταθέσεις από εμπλεκόμενους, με σκοπό να διωχθεί ποινικά στην Ελλάδα ο πρώην Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης, σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί.


Οι δύο ανακριτές ήρθαν στην Κύπρο την περασμένη Τετάρτη, θα αναχωρήσουν αύριο και σύμφωνα με το αίτημά τους λαμβάνουν καταθέσεις από στρατιωτικούς και συγγενείς των θυμάτων. Σημειώνεται ότι η Γενική Εισαγγελία είχε ζητήσει την έκδοσή του για να διωχθεί στην Κύπρο, όμως οι αντίστοιχες Αρχές του ελληνικού στρατού αρνήθηκαν, λέγοντας ότι θα τον δικάσουν οι ίδιες.

 Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται εδώ οι δύο εισαγγελείς με σκοπό να συλλέξουν μαρτυρίες, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε πιθανή δίκη. Τους δύο ποινικούς ανακριτές συνοδεύει μέλος του ΤΑΕ Αρχηγείου, που βρίσκεται παρών στη λήψη καταθέσεων. 

 Πηγή:philenews.com
ύο στρατιωτικοί εισαγγελείς, που ενεργούν ως ποινικοί ανακριτές, ήρθαν από την Ελλάδα στην Κύπρο προκειμένου να λάβουν καταθέσεις από εμπλεκόμενους, με σκοπό να διωχθεί ποινικά στην Ελλάδα ο πρώην Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης, σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί. Οι δύο ανακριτές ήρθαν στην Κύπρο την περασμένη Τετάρτη, θα αναχωρήσουν αύριο και σύμφωνα με το αίτημά τους λαμβάνουν καταθέσεις από στρατιωτικούς και συγγενείς των θυμάτων. Σημειώνεται ότι η Γενική Εισαγγελία είχε ζητήσει την έκδοσή του για να διωχθεί στην Κύπρο, όμως οι αντίστοιχες Αρχές του ελληνικού στρατού αρνήθηκαν, λέγοντας ότι θα τον δικάσουν οι ίδιες. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται εδώ οι δύο εισαγγελείς με σκοπό να συλλέξουν μαρτυρίες, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε πιθανή δίκη. Τους δύο ποινικούς ανακριτές συνοδεύει μέλος του ΤΑΕ Αρχηγείου, που βρίσκεται παρών στη λήψη καταθέσεων.  - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/226633/irthan-anakrites-apo-ellada-gia-dioxi-tsalikidi#sthash.xjRa3QtD.dpuf
http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=14340&catid=9#sthash.1g3spl6T.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: