Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα αποφασίζεται εάν θα αποφυλακιστεί ο Καυκαρής. Καταδικάστηκε σε τρις ισόβια για τριπλό φονικό


Σήμερα αποφασίζεται εάν θα αποφυλακιστεί ο καταδικασμένος σε τρις ισόβια Παναγιώτης Καυκαρής, ο μακροβιότερος κατάδικος των κυπριακών Φυλακών.  Ο Καυκαρής είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του επιχειρηματία Πανίκου Μιχαήλ και των δύο ανήλικων παιδιών του το 1987.  

Ο Παναγιώτης Καυκαρής δεν αποκάλυψε ποτέ τους ηθικούς αυτουργούς της τριπλής δολοφονίας που συγκλονισε τη Κύπρο καθώς θύματα υπήρξαν δύο ανήλικα παιδιά.
Το μέγεθος του εγκλήματος που είχε συγκλονίσει την Κύπρο, το περί δικαίου αίσθημα και το αν ο Καυκαρής αποτελεί απειλή για το κοινωνικό σύνολο αναμένεται να αποτελέσουν τα επιχειρήματα κατά της αποφυλάκισης του 69χρονου σήμερα ισοβίτη. Στον αντίποδα για την απόφαση που καλείται να λάβει το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως επ’ αδεία είναι τα 27 χρόνια ποινής που έχει ήδη εκτίσει ο Καυκαρής, η καλή διαγωγή του αλλά και το προχωρημένο της ηλικίας του.

Ο Καυκαρής είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ ζητώντας καθορισμό των ισοβίων, κίνηση που στάθηκε αιτία για να αλλάξει ο νόμος και η ισόβια κάθειρξη να οριστεί στα 12 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως ένας ισοβίτης δικαιούται εφόσον συμπληρώσει 12 χρόνια στη φυλακή να υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισής του υπό όρους.

Η τριπλή δολοφονία που έστειλε τον Καυκαρή στη Φυλακή διαπράχθηκε στη Λεμεσό στις 10 Ιουλίου 1987. Στόχος του Καυκαρή ήταν ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου Πανίκος Μιχαήλ, 45 ετών, το αυτοκίνητο του οποίου παγιδεύτηκε με εκρηκτικά. Έτσι, ξεκινώντας ο Μιχαήλ το πρωί από το σπίτι του για να μεταφέρει τους δύο γιους του -13 και 11 ετών- στο σχολείο, το όχημα εξερράγη και ο επιχειρηματίας μαζί με τα δύο του παιδιά σκοτώθηκαν, ενώ είχαν γλιτώσει η σύζυγος του Μιχαήλ και ο 2χρονος γιος τους.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος που παραμένει άγνωστος, είχε υποσχεθεί στον Παναγιώτη Καυκαρή, που τότε ήταν 41 ετών, ποσό 10.000 λιρών, για να διαπράξει το έγκλημα.

Γι’ αυτό το έγκλημα καταδικάστηκε σε τρις ισόβια ο Καυκαρής τον Μάρτιο του 1989 και έκτοτε βρέθηκε έγκλειστος στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, όπου πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της ποινής του ασχολούμενος με την αγιογραφία.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=14404&catid=9#sthash.xELW4HET.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: