Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μνημόνιο Συνεργασίας Ινστιτούτου Κύπρου και ΤΕΠΑΚ για ενδυνάμωση της επιστημονικής έρευνας


Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τη θεσμοθέτηση της υφιστάμενης συνεργασίας, αλλά και την ενίσχυση των κοινών ερευνητικών προσπαθειών τους υπέγραψαν το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό.

 
Η συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Κύπρου Καθ. Κώστα Παπανικόλα και την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Καθ. Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού, στην παρουσία του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΚυ Δρ. Ανδρέα Πίττα.  Παρόντες στην τελετή ήταν μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού και των δυο ιδρυμάτων.

Το Μνημόνιο σηματοδοτεί την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, την ενίσχυση της προσπάθειας για κοινές επιστημονικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, τη συμμετοχή τους σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα (Ευρωπαϊκά – Εθνικά - Διεθνή) καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.  

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για κοινά ερευνητικά και μεταπτυχιακά προγράμματα, εστιασμένα σε συγκεκριμένους πυλώνες όπως το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια και ο πολιτισμός.

Ο Πρόεδρος του ΙΚυ και η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ τόνισαν, ότι αυτού του είδους συμφωνίες συνεργασίας θέτουν εξαιρετικές βάσεις για την ενδυνάμωση της επιστημονικής σκηνής και ενισχύουν το ρόλο της Κύπρου ως πύλης ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: