Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Αντικατοχικό μήνυμα Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου: «FREEDOM TO OUR LAND AND WATERS»

Το ηχηρό -και επίκαιρο- αντικατοχικό μήνυμα «FREEDOM TO OUR LAND AND WATERS» έστειλε -και μάλιστα «εν πλω»- η νεολαία του ακριτικού Δήμου Παραλιμνίου, διοργανώνοντας μια εναλλακτική αντικατοχική εκδήλωση, ανήμερα της μαύρης επετείου της μονομερούς ανακήρυξης του παράνομου ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη μας.
Βίντεο ttp://www.youtube.com/watch?v=PvfG3GeX8wE
Συγκεκριμένα, μέλη της Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου, αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες, σάλπαραν το πρωί της 15ης Νοεμβρίου 2014 από το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου στο Παραλίμνι και έβαλαν πλώρη για την παράνομη θαλάσσια γραμμή αντιπαράταξης, με στόχο να διαλαλήσουν την αντίθεση τους στο έγκλημα της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης επί 40 χρόνια παράνομης κατοχής και να καταδικάσουν το παράνομο μόρφωμα του ψευδοκράτους. Φτάνοντας στην περιοχή Κάππαρη και αγναντεύοντας την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, οι νέοι του Παραλιμνίου ύψωσαν ένα τεράστιο πανό που διατράνωνε το ισχυρό και εκκωφαντικό μήνυμα «FREEDOM TO OUR LAND AND WATERS».
Η τουρκική κατοχή στην Κύπρο δεν παραβιάζει μόνο την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τις θαλάσσιες ζώνες της, που ως διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος δικαιούται και έχει θαλάσσιες ζώνες περιμετρικά ολόκληρου του νησιού. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα το τουρκικό πλοίο «Barbaros» παραβιάζει την ελεύθερη κυπριακή ΑΟΖ, το οποίο ήταν και ορατό από την ακτή του Παραλιμνίου πριν λίγες μέρες. Συνεπώς, το σημερινό αντικατοχικό μήνυμα δεν περιορίζεται στην απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών, αλλά επεκτείνεται –αυτονόητα- και στις κατεχόμενες θάλασσες που δικαιωματικά ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Τα σαράντα χρόνια κατοχής δεν ξεθωριάζουν την μνήμη ούτε σβήνουν τον πόθο της νεολαίας για ελευθερία και επιστροφή στις πατρογονικές της εστίες. Τουναντίον, η μνήμη γίνεται εντονότερη και ο πόθος μεγαλύτερος. Γι’ αυτό και το σημερινό μήνυμα της παραλιμνίτικης νεολαίας είναι ξεκάθαρο: δεν παραχωρούμε ούτε γη ούτε ύδωρ, ζητούμε την αδιαπραγμάτευτη ελευθερία τόσο της κυπριακής γης όσο και της κυπριακής θάλασσας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: