Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αθλητισμός και εμπλουτισμός της εμπειρίας


Αντίδοτο κατά της εποχικότητας στον Τουρισμό

Γκόλφ, Κολύμβηση, Ποδηλασία, Στίβο, Μαραθώνιο, Ποδόσφαιρο, Τοξοβολία κ.α
 

Η Επαρχία Πάφου  όπως διαφαίνεται τόσο από προηγούμενες μελέτες αλλά και από το ενδιαφέρον διεθνών ομάδων και παραγόντων, διαθέτει όλα τα συστατικά για να εξελιχτεί σε ένα από τους πρωτοπόρους στην Κύπρο και ευρύτερη περιοχή όσο αφορά την φιλοξενία διεθνών αθλητικών αγώνων και εκδηλώσεων, φιλοξενία ξένων μεμονωμένων αθλητών και ομάδων για προετοιμασία αλλά και  εμπλουτισμού της εμπειρίας  των απλών επισκεπτών.

Συγκεκριμένα η επαρχία της  Πάφου διαθέτει εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επενδύσεις στην  αθλητική υποδομή που όμως για διάφορους λόγους δεν  χρησιμοποιείται  στον βαθμό που θα έπρεπε ή παραμένει ακόμη και πλήρως ανενεργή λόγω απουσίας οικονομικής στήριξης από τους αρμόδιους.   
-Διαθέτει 4 γήπεδα γκολφ με επιπρόσθετα άλλα 4 υπό προγραμματισμό 
-3 κολυμβητήρια εκ των οποίων  τα 2  διαθέτουν δεξαμενές ολυμπιακών προδιαγραφών
-3 αθλητικά κέντρα και πέραν των 10 γηπέδων ποδοσφαίρου για προπόνηση
-Διεθνούς επιπέδου Γήπεδα Τοξοβολίας, Υποδομή για αθλήματα στίβου ( 3 στάδια, και  δεκάδες άλλους χώρους για προπόνηση), Ποδηλασία-Διαδρομές εκατοντάδων χιλιομέτρων τόσο για mountain biking όσο και city, Υποδομή για αγώνες Μαραθώνιου, Τριάθλου, κ.α,  Αίθουσες για αγώνες πολεμικών τεχνών και άλλων αθλημάτων.

Παράλληλα και λόγω της αναβάθμισης της προσβασιμότητας από διάφορες τουριστικές αγορές, το καλό κλίμα με τον ήπιο χειμώνα, την  καλή ξενοδοχειακή υποδομή και την τεχνογνωσία που υπάρχει διαθέσιμη, η Πάφος υπό προϋποθέσεις και την οικονομική στήριξη των αρμοδίων θα μπορούσε να  ανακτήσει την παλιά της αίγλη και να πρωτοπορήσει και στον αθλητικό τουρισμό.  Επιπρόσθετα η καλή της φήμη θα μπορούσε να δράσει υποβοηθητικά  ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος στην οικονομία μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης αυτής της μορφής του τουρισμού.


Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου θεωρεί ότι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και της εμπειρίας γύρω  από τον αθλητισμό αποτελεί εθνική ευκαιρία  και συμβάλει τα μέγιστα για διέξοδο της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα από την μάστιγα της εποχικότητας.          

Δεν υπάρχουν σχόλια: