Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πάνε καλά οι εισπράξεις από φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας


Πέραν των 100 εκατομμυρίων έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής από την καταβολή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας. 
Χάνεται, όμως, το δικαίωμα στην έκπτωση του 15%.«Αγκάθι» παραμένει η μη καταβολή των οφειλομένων από αρκετές εταιρείες ανάπτυξης γης.

Εκπνέει στις δώδεκα τα μεσάνυχτα η προθεσμία πληρωμής του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, μέσω διαδικτύου, με την έκπτωση 15% επί του οφειλόμενου ποσού.
Σύμφωνα με τον Α’  Λειτουργό του ΤΕΠ Ρένο Ιωάννου, οι εισπράξεις ανέρχονται σε €100.214.000 και έχει ήδη καλυφθεί ο στόχος.
Παρ’ όλα αυτά, εταιρείες και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη στις υποχρεώσεις και ως εκ τούτου οφείλουν το μεγαλύτερο ποσοστό από τα ανείσπρακτα ποσά, που μέχρι στιγμής ανέρχονται σε περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ.
«Οι φορολογικές οφειλές που δεν έχουν εισπραχθεί ανέρχονται σε 28 εκατ. Οι πιο μεγάλες είναι από εταιρείες ανάπτυξης γης και είναι περίπου κατά 80-90% οι ίδιες εταιρείες που έπραξαν το ίδιο και το 2013», δήλωσε ο κ.Ιωάννου.
Από αύριο και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν να καταβάλλουν τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, χωρίς την έκπτωση του 15%, όμως, εάν η πληρωμή γίνει μετά την 31η Δεκεμβρίου, θα υπάρχει πρόσθετη χρηματική επιβάρυνση 10% επί του οφειλόμενου φόρου.


http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/185626/peran-ton-100ek-oi-eisprakseis-apo-foro-akinitis-idioktisias#sthash.zgfDs6MV.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: