Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Βυθίστηκε η τιμή του πετρελαίου


Σε νέο χαμηλό 5ετίας βυθίσθηκε η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ, καθώς η πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει την παραγωγή του, σε μία περίοδο υπερπροσφοράς στην αγορά, οδηγεί όλο και περισσότερες τράπεζες να μειώνουν τις προβλέψεις τους για τις τιμές, όπως παρατηρεί το Bloomberg.


Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε σήμερα έως και 1,72 δολάρια ανά βαρέλι στα 67,35 δολάρια στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πρόκειται για τη χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τον Οκτώβριο του 2009.
Πτωτικά κινείται και το αμερικανικό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI), η τιμή του οποίου για τις προμήθειες Ιανουαρίου μειώθηκε έως 1,25 δολάρια στα 64,59 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτής της Morgan Stanley εκτιμά, σε έκθεσή του με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου, πως η υπερβάλλουσα προσφορά πετρελαίου θα κορυφωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2015. Η τράπεζα υποβάθμισε την εκτίμησή της για την τιμή του μπρεντ το 2015 στα 70 δολάρια από 98 δολάρια προηγουμένως.
«Οι βασικοί οίκοι που κάνουν προβλέψεις συνεχίζουν να μειώνουν τις προσδοκίες τους για την τιμή του πετρελαίου, ιδιαίτερα για τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2015», δήλωσε ο υπεύθυνος για τη στρατηγική ως προς τα εμπορεύματα της Saxo Bank.


nomisma 

Δεν υπάρχουν σχόλια: