Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δείτε ποιοι είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί στον κόσμο


Πρόσφατη παγκόσμια έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά των οδηγών στο δρόμο αναδεικνύει ως πιο επιθετικούς τους βρετανούς οδηγούς!
Η έρευνα έγινε από τη LeasePlan, που είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αυτοκινήτων παγκοσμίως. 


Η έρευνα επικεντρώθηκε στην εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς των οδηγών, λεκτικής βίας, άσεμνων χειρονομιών και επιθετικής οδηγικής συμπεριφοράς. Πρώτοι και χειρότεροι είναι οι Βρετανοί, με τους οδηγούς να παραδέχονται σε μεγάλο ποσοστό ότι δεν αργούν να «πιαστούν στα χέρια», να βρίσουν και να κλείσουν το δρόμο σε κάποιον άλλο.


Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως στην πρώτη δεκάδα είναι χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, οι οποίες θεωρούνταν μέχρι πρότινος ως οι πιο «ευρωπαϊκές» από άποψη συμπεριφοράς των κατοίκων.
Μάλλον κάναμε λάθος όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις. Από τη λίστα δεν λείπουν οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Τσέχοι, ενώ από άλλες ηπείρους, στην πρώτη δεκάδα είναι οι Ινδοί, οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές-επιστήμονες, τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στις μεγάλες χώρες, η κατάσταση του οδικού δικτύου και οι ώρες που περνούν οι οδηγοί πίσω από το τιμόνι, συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των επιπέδων επιθετικότητας.

Αναλυτικά τα ποσοστά κάθε χώρας:
ΧώραΆσεμνες χειρονομίεςΛεκτική ΒίαΕπιθετική συμπεριφορά
Βρετανία76%53%73%
Γαλλία73%44%42%
Τσεχία70%40%72%
Γερμανία43%47%62%
Ινδία52%44%59%
Βέλγιο60%32%48%
Ιταλία48%37%44%
ΗΠΑ52%32%44%
Αυστραλία52%34%40%
Λουξεμβούργο70%19%34%

Δεν υπάρχουν σχόλια: