Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση ΣΑΠΑ. Στο κελί πρώην δημοτκός σύμβουλος του ΔΗΚΟ στον Δήμο Πάφου


Σε νέα σύλληψη σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ, προχώρησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η αστυνομία.
Πρόκειται για τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του ΔΗΚΟ, Ευστάθιο Ευσταθίου.


Η σύλληψη του προέκυψε μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε η αστυνομία.
Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ευσταθίου εκδόθηκε αργά το απόγευμα,  σχετικά με το σκάνδαλο που αφορά την κατασκευή της Β φάσης του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.
Η νέα σύλληψη έγινε με βάση μαρτυρία του Σάββα Βέργα, η οποία ενισχύθηκε και από άλλη μαρτυρία.

Εναντίον του 68χρονου ιατρού και πρώην δημοτικού συμβούλου διερευνώνται αδικήματα παρόμοιας φύσεως με τα αδικήματα στα οποία φαίνεται να εμπλέκονται οι τρεις ήδη συλληφθέντες για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Συγκεκριμένα, διερευνώνται συνολικά 13 αδικήματα που αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, απόσπαση χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που δηλώνει δεκασμό, αδικήματα κατά παράβαση της πρόληψης διαφθοράς, αδικήματα διαφθοράς, αθέμιτη κρίση περιουσιακού οφέλους, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα σε σχέση με τον περί συγκάλυψης έρευνας και δήμευσης εσόδων από εγκληματικές πράξεις νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από ανάκριση περνούν συγκεκριμένα πρόσωπα, οι μαρτυρίες των οποίων ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις, ακόμη και εντός της νύχτας.

Η απόφαση για τη σύλληψη του 68χρονου πρώην Δημοτικού Συμβούλου λήφθηκε σε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία το απόγευμα, στην οποία συμμετείχε ο Βοηθός  Γενικός Εισαγγελέας και ανακριτές της υπόθεσης ΣΑΠΑ.
Ο Ευστάθιος Ευσταθίου αναμένεται να προσαχθεί το Σάββατο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.


http://www.sigmalive.com/news/local/189288/ypothesi-sapa-synelavan-proin-dimotiko-symvoulo-tou-diko#sthash.7nCa9WmE.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: