Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Έρευνα και στα συμβόλαια της Α' φάσης του ΣΑΠΑ. Ακολουθεί το Αποχετευτικό Λευκωσίας


Σε καμία περίπτωση δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμη και με την υπάρχουσα μαρτυρία να ζητηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο η άρση της ασυλίας των δύο βουλευτών που εμπλέκει ο Σάββας Βέργας. 

«Αυτό μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της ανάγκης να ανακριθούν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμπλέκονται. Τους δίνεται άλλωστε το δικαίωμα να απαντήσουν» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο προσώπου με απευθείας εμπλοκή στις έρευνες. Νομικοί κύκλοι υπεδείκνυαν πως το οικειοθελές άνοιγμα των λογαριασμών των δύο βουλευτών δεν θεωρείται αρκετό αφού δεν συνιστά ανάκριση άρα και δεν μπορεί να σταθεί ενώπιον δικαστηρίου. Σε αυτό το σημείο να αναφερεθείπως μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για όλα τα συμβόλαια της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού στην Πάφο.

Στο μικροσκόπιο όλα τα συμβόλαια ΣΑΠΑ

Από πηγές της Νομικής Υπηρεσίας προκύπτει ξεκάθαρη πληροφόρηση που θέλει την αστυνομία, τις αμέσως επόμενες μέρες να ζητά από τον Γενικό Ελεγκτή να περάσει από το μικροσκόπιο και όλα τα συμβόλαια της πρώτης φάσης του αποχετευτικού της Πάφου. Και αυτό γιατί, όπως υπενθυμίζεται  ανάμεσα στα πολλά που κατατέθηκαν από ύποπτους ή και μάρτυρες είναι ότι το πάρτι εκατομμυρίων είχε αρχίσει από την πρώτη φάση του έργου.

Σειρά παίρνει η Λευκωσία

Όπως ήδη ανακοινώθηκε θα τεθούν στο μικροσκόπιο τα συμβόλαια και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για το Αποχετευτικό Σύστημα της Λευκωσίας. Ήδη έχουν παραληφθεί όλοι οι φάκελοι από τον ΣΑΛ και βρίσκεται σε εξέλιξη προεργασία για να αρχίσει το ξεσκόνισμα. Κάτι το οποίο θα γίνει από την πρώτη Ιανουαρίου οπόταν αποσπάται στην Ελεγκτική Υπηρεσία συγκεκριμένος τεχνοκράτης με γνώσεις στα θέματα αποχετευτικού.

Σημειώνεται ότι ένας από τους συλληφθέντες στην Πάφο εμφανίζεται ως αντισυμβαλλόμενος και σε αρκετά συμβόλαια του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας.


http://www.sigmalive.com/news/local/187540/erevnes-sapa-quotkseskonizounquot-ta-symvolaia-kai-tis-a-fasis#sthash.PJBOyWea.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: