Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αποκεφάλισαν γυναίκες στη Σομαλία



Επτά Σομαλές σκοτώθηκαν σε «βάρβαρες» επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ και στη συνέχεια Σομαλοί στρατιώτες σε αντίποινα, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί φύλαρχοι.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στο Τίγεγκλοου, μια πόλη στη νοτιοδυτική Σομαλία.




Σύμφωνα με τον Αλίγιοου Άισακ, έναν από τους φυλάρχους, οι Σεμπάμπ αρχικά αποκεφάλισαν δύο γυναίκες, τη σύζυγό ενός Σομαλού στρατιώτη και μια μαγείρισσα που εργαζόταν για τον σομαλικό στρατό.

Σε αντίποινα, ο χήρος στρατιώτης και οι συνάδελφοί του επιτέθηκαν σε γυναίκες που συνδέονταν με τους ισλαμιστές αντάρτες.

«Συνέλαβαν 10 γυναίκες οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν σύζυγοί μελών των Σεμπάμπ και σκότωσαν πέντε από αυτές προτού οι τοπικοί φύλαρχοι καταφέρουν να απελευθερώσουν και να σώσουν τις υπόλοιπες», πρόσθεσε ο Άισακ.

Οι Σεμπάμπ πρόσφατα εκδιώχθηκαν από την Τίγεγκλοου, που βρίσκεται στην επαρχία Μπακούλ, περίπου 175 χιλιόμετρα από το Μογκαντίσου. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να ελέγχουν περιοχές της υπαίθρου γύρω από την πόλη και εξαπολύουν τακτικά επιθέσεις.

Η βιαιότητα των επιθέσεων εναντίον των γυναικών αυτών προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία.

«Μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβη; Είναι μια εντελώς βάρβαρη πράξη», κατήγγειλε ο Μοχάμεντ Μάλιμ, ένας άλλος φύλαρχος. «Ήταν αθώες γυναίκες, κάποιες από αυτές που σκοτώθηκαν ενδεχομένως είχαν αναγκαστεί να παντρευτούν» με τους ισλαμιστές αντάρτες, πρόσθεσε.



newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: