Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου οδηγούνται σήμερα νέοι και πάλιοι ύποπτοι για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ


Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα στις 10:00 περίπου το πρωί τρία νέα πρόσωπα για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.


Χθες βράδυ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 60χρονου πρώην Δημοτικού συμβούλου Πάφου του ΑΚΕΛ Βάσου Βασιλείου δυνάμει εντάλματος σύλληψης του που είχε εκδοθεί νωρίτερα.


Οι εξελίξεις ωστόσο στην υπόθεση ΣΑΠΑ είναι ραγδαίες αφού εκτός από την σύλληψη του ιατρού Βάσου Βασιλείου η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ακόμη δύο εργολάβων .



Πρόκειται για τους εργολάβους Ιάκωβο Ιακώβου της  Εταιρείας Αδερφοί Ιακώβου 46 ετών  και Τόνη Τουμαζή της Εταιρείας Άτλας Παντού 62 ετών που φαίνεται να εμπλέκονται στην Α’ φάση του έργου του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου .



Επίσης θα ζητηθεί η έκδοση Ευρωπαϊκού Εντάλματος σύλληψης εναντίον του Χρίστου Δρακόπουλου Διευθυντή της Εταιρείας ENVITEC ο οποίος διαμένει στην Ελλάδα.



Οι νέες συλλήψεις έγιναν ύστερα από την μακροσκελή και πολύωρη κατάθεση που έδωσε ο τελών σε διαθεσιμότητα Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης τόσο το απόγευμα της Παρασκευής όσο και χθες Σάββατο.



Το περιεχόμενο της κατάθεσης του αξιολογήθηκε από τις ανακριτικές αρχές με αποτέλεσμα να προχωρήσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στην έκδοση των νέων ενταλμάτων σύλληψης των νέων προσώπων .



Ο κ. Βασιλείου είναι το τέταρτο άτομο που συλλαμβάνεται ως ύποπτο και αποτελούσε μέλος της Δημοτικής Αρχής Πάφου για  συμμετοχή του στο σκάνδαλο της Β’ φάσης του ΣΑΠΑ του αποχετευτικού συστήματος Πάφου, μετά τον παραιτηθέντα Δήμαρχο Σάββα Βέργα, τον πρώην Δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ Γιώργο Μιχαηλίδη, και τον πρώην Δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΚΟ Ευστάθιο Ευσταθίου.



Οι τρεις συλληφθέντες θα παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.



Εναντίον τους εξετάζονται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό , κατάχρηση εξουσίας και άλλα.



Για την υπόθεση του ΣΑΠΑ τελούν εξάλλου υπό κράτηση ο τέως Δήμαρχος Πάφου και πρόεδρος του ΔΣ του ΣΑΠΑ Σάββας Βέργας, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ που τελεί σε διαθεσιμότητα Ευτύχιος Μαλληκίδης, ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης και ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ ιατρός Ευστάθιος Ευσταθίου.



Τα τέσσερα πρόσωπα τα οποία τελούν υπό κράτηση, επανασυνελήφθηκαν χθες με δικαστικά εντάλματα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση



Οι Σ. Βέργας, Ε. Μαλληκίδης, Γ. Μιχαηλίδης θα παρουσιαστούν επίσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για ανανέωση του τέταρτου διατάγματος κράτησης τους,  και ο ιατρός  Ε. Ευσταθίου για την ανανέωση του δεύτερου διατάγματος κράτησης του.



ΠΗΓΉ ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/191695/sto-dikastirio-simera-neoi-kai-palioi-ypoptoi-gia-sapa#sthash.O4SgG18v.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: