Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Τους -12 βαθμούς Κελσίου άγγιξε ο υδράργυρος στο Τρόοδος


Πρωτόγνωρες για τα κυπριακά δεδομένα ήταν οι θερμοκρασίες χθες βράδυ την Κύπρο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στο Super Sport fm και στο Alithia Online η Λειτουργός Μετεωρολογίας, Στεφανία Λοΐζου, θα πρόκειται για την πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα. 
Μας ανέφερε ότι  στο Τρόοδος η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και 12 βαθμούς κάτω από το μηδέν! Στο εσωτερικό η θερμοκρασία θα είναι -2 βαθμούς ενώ στα παράλια θα είναι στους μηδέν. Παγετός αναμένεται να επικρατεί στα ορεινά, ημιορεινά και σε αρκετές πεδινές περιοχές.


Αναλυτικά ο καιρός από αύριο
Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονόπτωση στα ορεινά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Παγετός θα επικρατεί στα ορεινά και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές.


Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις όμως που θα παρατηρούνται στα ορεινά, ενδέχεται να δώσουν ελαφρά χιονόπτωση στην περιοχή του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο τοπικών βροχών κυρίως το πρωί, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο τη Δευτέρα για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Τρίτη.


http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: